Një asteroid me madhësinë e Kullës Eiffel po vjen në drejtim të Tokës. A duhet të shqetësoheni?

Një asteroid me madhësinë e Kullës Eiffel në Paris do të kalojë pranë Tokës në dhjetor, duke u dhënë shkencëtarëve një shans për të eksploruar një tjetër asteroid.

Asteroidi – i quajtur 4660 Nereus, ose 1982 DB – është një asteroid në formë veze, me përmasat e monumentit të famshëm të Parisit.

  • Pritet të kalojë pranë Tokës më 11 dhjetor.
  • Asteroidi do të jetë rreth 3.9 milionë kilometra larg Tokës.
  • Toka dhe Hëna janë rreth 385,000 kilometra larg njëra-tjetrës, sipas The Jerusalem Post. Pra, kjo duhet t’ju japë një kontekst se sa larg do të jetë nga Toka.

Por, sipas The Jerusalem Post, afërsia e asteroidit mund t’u japë shkencëtarëve një shans për të eksploruar shkëmbin hapësinor në lëvizje. Nuk ka asnjë mision aktual të planifikuar për asteroidin, por ai mund të konsiderohet para se të kalojë Tokën.

Asteroidët masivë kanë tendencë të kalojnë pranë Tokës. Në mars, një asteroid afër përmasave të urës Golden Gate kaloi pranë Tokës, raporton CBS News. Ai asteroid ishte shkëmbi hapësinor më i madh dhe më i shpejtë që kaloi pranë Tokës në 2021.

Burimi: Desert News