Tajlanda do të ndalojë përdorimin e aseteve digjitale si pagesa nga prilli

Tajlanda ka nxjerrë rregulla për ndalimin e përdorimit të aseteve digjitale për të paguar mallra dhe shërbime nga 1 prilli, tha rregullatori i tregut të mërkurën.

Masa ishte në përputhje me diskutimet e mëparshme midis Komisionit të Letrave me Vlerë (SEC) dhe Bankës së Tajlandës (BOT) mbi nevojën për të rregulluar një aktivitet të tillë nga operatorët e biznesit të aseteve digjitale pasi mund të ndikojë në stabilitetin financiar të vendit dhe ekonominë e përgjithshme, tha SEC në një deklaratë.

Operatorët e biznesit të aseteve digjitale që ofrojnë shërbime të tilla duhet të respektojnë rregullat e reja brenda 30 ditëve nga data e hyrjes në fuqi, tha ai.

BOT ka thënë vazhdimisht se nuk i mbështet kriptovalutat si pagesa. Ajo do të mbajë një konferencë mbi udhëzimet rregullatore për biznesin e aseteve digjitale të bankave më vonë të mërkurën.

Në janar, rregullatori në Indonezi paralajmëroi gjithashtu firmat financiare që të mos ofrojnë dhe lehtësojnë shitjet e kriptove, në mes të një bumi në përdorimin e tij.

Burimi: Reuters