Tesla prezanton karikuesin wireless prej 300 dollarësh që mund të rikarikojë 3 pajisje njëherësh

E mbani mend karikuesin e Apple AirPower? E shpallur në vitin 2017, pajisja duhej të rikarikonte tre pajisje në të njëjtën kohë, por Apple nuk e lançoi kurrë atë, duke përmendur probleme inxhinierike. Tani, Tesla po i jep një mundësi me platformën e sapo shpallur të karikimit me valë.

Brenda kutisë së aluminit të frymëzuar nga Cybertruck është një platformë karikimi me valë e quajtur FreePower, nga një startup i quajtur Aira. Kjo është e njëjta platformë e përdorur në karikues të tjerë me shumë pajisje si Nomad Base Station Pro. Kjo teknologji siguron karikim të shpejtë deri në 15 W për deri në tre pajisje. Me sa duket, përdoruesit thjesht mund t’i hedhin pajisjet e tyre në sipërfaqen e Alcantara dhe pavarësisht se ku vendosen, ato do të rimbushen.

Platforma e karikimit me valë kushton 300 dollarë.

Aira, kompania që zhvilloi platformën e rimbushjes, u themelua në vitin 2017 dhe që atëherë ka mbledhur 16 milionë dollarë. Mbledhja e saj e fundit e fondeve erdhi me anë të investitorëve engjëj në vitin 2019, të udhëhequr kryesisht nga investitorë privatë, duke përfshirë Jawad Ahsan, Lori Greiner dhe Robert Herjavec. Në atë kohë, kompania tha se financimi do të përdorej për të arritur përtej tregut të konsumit dhe për të lejuar që kompania të zgjerohej në ndërmarrje, automobila dhe mikpritje.

Burimi: Tech Crunch