Aplikacioni VR që ju lejon të shihni, ndjeni dhe dëgjoni nëpërmjet një roboti nga një kontinent tjetër

Me kërcënimin e më shumë kufizimeve të udhëtimit, shkencëtarët tani mund t’ju transportojnë kudo në botë ‘në trupin e një roboti’ për të vizituar të dashurit tuaj.

Cyberselves, një firmë spin-out nga Universiteti i Sheffield, ka krijuar një aplikacion që ju jep këndvështrimin e një roboti përmes një kufjeje VR dhe kontrollorëve të lëvizjes në dorë.

Teknologjia e ‘teleprezencës’ i lejon njerëzit të shohin çfarë sheh roboti, të dëgjojnë atë që dëgjon roboti, të ndjejnë atë që ndjen roboti dhe të lëvizin nëpërmjet trupit të tij, përmes internetit.

Sipas ekspertëve, ai mund të përdoret për të ndihmuar njerëzit të vizitojnë dhe përqafojnë të afërmit, të eksplorojnë atraksionet turistike, të japin kujdes shëndetësor dhe të vlerësojnë mjediset e rrezikshme.

Si punon?

  1. Njeriu përdor aplikacionin e Cyberselves, Teleport në kufjet e tyre VR (me kontrollues të lëvizjes në dorë) ose në telefon.
  2. Roboti i përgjigjet lëvizjes së përdoruesve të kontrollorëve dhe sensorëve të lëvizjes në kohë reale përmes cloud.
  3. Përdoruesi mund të shohë, dëgjojë dhe ndjejë përmes robotit edhe nëse është në një kontinent tjetër

Aplikacioni i Cyberselves, i quajtur Teleport, mund të përdoret me çdo kufje VR komerciale, ose përmes një shfletuesi në një kompjuter dhe është i pajtueshëm me robotë të shumtë.

Aplikacioni ynë Teleport e bën kontrollimin e robotëve shumë efektiv dhe të thjeshtë”, tha Daniel Camilleri, bashkëthemelues i Cyberselves.

Camilleri, 28 vjeç, përdori teknologjinë për të marrë pjesë në festën e ditëlindjes së gjyshes së tij në Maltë më shumë se 1500 kilometra larg.

Burimi: VigourTimes