Apple ka vonuar një nga veçoritë e saj më të mëdha të iPhone, SharePlay

Apple ka vonuar prezantimin e një prej veçorive kryesore të përditësimit të saj të ardhshëm të iPhone.

Kur Apple prezantoi iOS 15, gjatë verës, një nga karakteristikat kryesore ishte SharePlay, dhe ajo është renditur e para në përmbledhjen e shtesave të ardhshme në iOS 15 në faqen e saj të internetit.

Mjeti i lejon njerëzit të shikojnë TV ose filma ose të dëgjojnë muzikë në të njëjtën kohë, nga distanca, ndërsa flasin me njëri -tjetrin në FaceTime. Përdoruesit mund të luajnë ose të bëjnë pauzë dhe të kenë gjithçka të sinkronizuar së bashku, duke i lejuar njerëzit të shikojnë së bashku sikur të ishin në të njëjtën dhomë.

Por përditësimi nuk do të dalë në versionin e iOS 15 që do të dalë këtë vjeshtë, ka të ngjarë muajin e ardhshëm së bashku me iPhone-et e rinj. I njëjti mjet do të vonohet në Apple TV dhe Mac, tha Apple.

Kompania e konfirmoi veprimin në një azhurnim të dërguar zhvilluesve, i cili i informoi ata se do të hiqet edhe nga versioni më i fundit beta i software-t. Zhvilluesit ende mund të përdorin mjete shtesë për të shtuar mbështetje në aplikacionet e tyre, tha Apple.

“Ne jemi të ngazëllyer nga niveli i lartë i entuziazmit që kemi parë nga komuniteti i zhvilluesve për SharePlay dhe mezi presim ta sjellim tek përdoruesit në mënyrë që ata të mund të përjetojnë aplikacionet tuaja me miqtë dhe familjen e tyre në një mënyrë krejt të re,”- tha kompania në një njoftim dërguar zhvilluesve.

Apple nuk dha asnjë informacion se pse funksioni ishte vonuar. Ai mbështetet në një shumëllojshmëri të pjesëve të ndryshme lëvizëse – përfshirë integrimin me aplikacionet e palëve të treta nga zhvilluesit e tyre – dhe kështu me sa duket ndonjë prej tyre mund të ketë lëvizur më shpejt sesa kërkohej.

Ai gjithashtu nuk dha asnjë indikacion se kur mund të vinte funksioni, vetëm se nuk do të ishte gati për përditësimin e rradhës.

Vonesa e SharePlay ka çuar në spekulime se veçoritë e tjera mund të kthehen në versionet e mëvonshme të iOS 15. Gjatë ngjarjes së njoftimit në qershor, për shembull, ajo tregoi një veçori të quajtur Kontrolli Universal, i cili lejon iPad dhe Mac të komunikojnë dhe të kontrollohen me një mouse – por ende nuk është shfaqur në asnjë nga programet beta.

Apple ka vonuar edhe më parë veçoritë që ishin njoftuar në azhurnimet e iOS, veçanërisht kur ato ndërveprojnë me aplikacione të palëve të treta.

Vitin e kaluar, për shembull, Apple vonoi prezantimin e veçorive të reja të privatësisë së reklamave që ishin shpallur në verë. Ajo tha atëherë se e kishte shtyrë lëshimin për të siguruar që zhvilluesit ishin gati – dhe mjeti, i njohur si Transparenca e Ndjekjes së Ad, më në fund mbërriti me prezantimin e iOS 14.5, në prill.

Burimi: The Independent