Bitcoin mund të arrijë në 100,000 dollarë brenda një viti, parashikon CEO i firmës së kriptove

Bitcoin mund të arrijë në 100,000 dollarë brenda një viti, ka parashikuar CEO i firmës së kreditimit të kriptove Nexo.

Antoni Trenchev tha për CNBC se ai mendon se kriptomonedha më e madhe në botë mund të rritet mbi 100,000 dollarë “brenda 12 muajsh”.

Ai tha se është “i shqetësuar” për perspektivat afatshkurtra të bitcoin, duke sugjeruar se ai mund të bjerë së bashku me tregjet tradicionale financiare ndërsa Rezerva Federale fillon të zbusë programin e saj masiv të stimulit monetar.

Por kjo, nga ana tjetër, mund t’i “japë shtysë të mëtejshme kriptos”, shtoi ai, pasi një “përplasje” e tregut të aksioneve ka të ngjarë të nënkuptojë se banka qendrore e SHBA përfundimisht do të kthehet në “në lehtësim brenda një kohe të shkurtër”.

Nëse parashikimi i Trençevit është i saktë, kjo do të thotë se çmimi i bitcoin do të duhet të dyfishohet këtë vit.

Për sa vlen, në janar 2020 Trenchev parashikoi se çmimi i bitcoin do të kalonte 50,000 dollarë deri në fund të atij viti. “Të gjithë po më tallnin,” thotë ai.

Parashikimi i Trençevit për vitin 2020 nuk u realizua. Bitcoin arriti të arrijë një vlerë prej pak më shumë se 29,000 dollarë atë vit. Por kriptomonedha përfundimisht e kaloi atë 50,000 dollarë në shkurt 2021.

Besimtarët e kriptove thonë se tregu është pjekur dhe se ka likuiditet të bollshëm tani që institucionet kryesore të Wall Street si Jump Trading dhe Jane Street po grumbullohen drejt aseteve digjitale.

Ndërkohë, “balenat” e kriptove si Do Kwon, bashkëthemeluesi i firmës së bllokut Terra Labs, po blejnë bitcoin me vlerë miliona dollarësh me besimin se mund të bëhet një monedhë “rezervë” e ardhshme.

Por ka disa erëra të kundërta për tregun. Mjedisi rregullator global mbetet i fragmentuar dhe tregu i kriptove mbetet ende i paqëndrueshëm. Në veçanti, bitcoin mbetet shumë i lidhur me tregun e aksioneve, në veçanti me indeksin Nasdaq. Ndërsa aksionet mbeten të paqëndrueshme, po ashtu mund të jetë edhe bitcoin.

Bitcoin është ende rreth 40% poshtë nga niveli i tij rekord prej 68,990,90 dollarësh.

Drejtues të tjerë të kriptove nuk presin aq shumë rritje të çmimit këtë vit.

Në këtë moment të veçantë në kohë ne po jetojmë nën, unë do të thoja, pasiguri globale në tregje, jo vetëm në tregjet e kriptove, por edhe në tregjet e aksioneve,” tha Paolo Ardoino, shefi i teknologjisë së Bitfinex, për CNBC në një intervistë.

“Pra, ne po shohim padyshim vëllime më të ulëta në anën e kriptove… vëllimet e bitcoin kanë rënë gjatë javëve të fundit. Pra, kjo është mjaft e rëndësishme si metrikë, sepse tregon se shumë balena, shumë pjesëmarrës aktivë të tregut, pjesëmarrës që ishin shumë aktivë më parë po presin pak mënjanë.”

Balenat janë investitorë të mëdhenj që janë në gjendje të lëvizin tregun.

Ardoino tha se bitcoin mund të bjerë ndjeshëm nën 40,000 dollarë, por ai pret që nga monedha digjitale të jetë “shumë mbi” 50,000 dollarë deri në fund të vitit.

Burimi: CNBC