Box Office: ‘F9’ tejkalon 250 milion dollarë ndërkombëtarisht

(from left) Letty (Michelle Rodriguez) and Dom (Vin Diesel) in "F9," directed by Justin Lin.

“F9”, pjesa e fundit në ekskluzivitetin e oktanit të lartë të Universal, ka kapërcyer një moment historik të madh ndërkombëtarisht.

Filmi, me protagonistë Vin Diesel, John Cena dhe Michelle Rodriguez, tejkaloi 250 milion dollarë jashtë shtetit, duke përfshirë 203 milion dollarë në Kinë.

Sigurisht, “F9” mbart një buxhet masiv të prodhimit dhe do të kërkojë shitjet globale të biletave për të bërë një fitim. Filmi hapet më 25 qershor në SHBA, ku pritet të jetë një film i madh veror.

Në Kinë, “F9” shtoi edhe 8.8 milion dollarë këtë fundjavë dhe kapërceu “Godzilla vs. Kong” si filmi me fitimin më të lartë të Hollywoodit për t’u shfaqur gjatë pandemisë. Jashtë Kinës, “F9” ka tërhequr fatura të forta në Kore me 17,7 milion dollarë deri më tani dhe Rusinë me 15,8 milion dollarë deri më tani.

I ri për audiencat ndërkombëtare, filmi horror i Warner Bros. dhe New Line “The Conjuring: The Devil Made Me Do It” u hap këtë fundjavë në 41 territore të huaja dhe nxori 26.8 milion dollarë në shitje të biletave. Kombinuar me fillimin e tij prej 24 milion dollarë në Amerikën e Veriut, filmi ka gjeneruar 50.8 milion dollarë globalisht midis të premtes dhe të dielës dhe ka bërë 57 milion dollarë deri më tani.

Burimi: Variety