Do të kemi një smartwatch nga Google, paraqet emrin ‘Pixel Watch’

Duket sikur Google po bën një smartwatch.

Në një lajm tepër befasues, 9to5Google raportoi se Google paraqiti një markë të martën për “Pixel Watch”. Aplikacioni i markës është i disponueshëm lirisht në internet, megjithëse nuk ka shumë për të nxjerrë prej tij. Këtu është tërësia e asaj që faqja thotë për planet e Google:

“Regjistrimi i markës PIXEL WATCH™ synon të mbulojë kategoritë e smatwatches; kuti të përshtatura për mbajtjen e orëve inteligjente; kompjuterë të veshur në natyrën e orëve inteligjente; rripa për orë inteligjente.”

Google ende nuk ka shpallur zyrtarisht ndonjë lloj smartwatch për të shtuar në portofolin e produkteve të saj, por shenjat kanë qenë atje për një kohë. 91Mobiles ndau një paraqitje të dukshme të pajisjes, duke treguar ekranin e saj rrethor me një ndërfaqe bazë që tregon kohën dhe një numërues hapash, vetëm këtë javë. Ka shumë kuptim që Google të prodhojë orën e vet të markës Pixel, duke qenë se kompania tashmë prodhon Wear OS për prodhuesit e palëve të treta që ta përdorin në pajisjet e tyre.

Me fjalë të tjera, është si kur Google vendosi të bënte telefonat e tij Pixel pas shumë vitesh mirëmbajtjeje dhe përditësimi të Android për kompanitë e tjera harduerike për t’i përdorur në telefonat e tyre. Telefonat Pixel janë bërë mjaft të shkëlqyer me kalimin e viteve, kështu që nëse Google mund të arrijë atë nivel cilësie me Pixel Watch, mund të jetë një alternativë e mirë për Galaxy Watch të Samsung.

Me eventin vjetor të I/O të Google më 11 maj, mos u habitni nëse shohim Pixel Watch atje.

Burimi: Mashable