Elon Musk mund të ishte bërë CEO i Apple, pretendon libri i ri

Elon Musk dikur mund të ketë sugjeruar marrjen e postit të CEO të biznesit më të vlefshëm të Amerikës, Apple.

Pesë vjet më parë, në mes të vonesave të prodhimit dhe çështjeve të tjera që shqetësonin nisjen e planifikuar të Tesla Model 3, Musk thuhet se kishte pasur një telefonatë me Tim Cook gjatë së cilës CEO i Apple (AAPL) propozoi blerjen e Tesla. Musk tha se do ta bënte, por me një kusht: “Unë jam CEO“. Thuhet se i është dashur Cook një moment për të kuptuar që Musk do të thoshte të merrte punën e tij.

Kjo është sipas një rishikimi të Los Angeles Times të “Power Play: Tesla, Elon Musk dhe Beti i Shekullit”, një libër i ardhshëm nga reporteri i Wall Street Journal Tim Higgins, i cili mbulon Apple (AAPL), Tesla (TSLA) dhe teknologji të tjera kompanive. Rishikimi, i botuar të premten, shton se Cook thuhet se iu përgjigj Musk me një ofendim dhe e mbylli telefonin.

Nga ana e tyre, Musk dhe Cook kanë mohuar të kenë folur ndonjëherë me njëri-tjetrin.

Në dhjetor, Musk zbuloi në Twitter se kishte marrë në konsideratë shitjen e Tesla në Apple, por tha se ai kurrë nuk kishte folur me Cook. Duke iu përgjigjur një raporti në lidhje me planet e Apple për të lëshuar një makinë të pajisur me bateri, tregu masiv, Musk tha se i kishte kërkuar Cook gjatë “ditëve më të errëta të programit Model 3” për blerjen e Tesla-s për 1/10 e vlerës aktuale.

Ai nuk e pranoi takimin,”-tha Musk.

Higgins, autori, iu përgjigj tweet të Musk të premten duke thënë se themeluesit të Tesla-s iu dha “shumë mundësi” për të komentuar mbi anekdotën.

“Kjo anekdotë vjen nga rrëfimi i Musk për bisedën, sipas njerëzve që dëgjuan ritregimin në atë kohë,” shkroi Higgins në Twitter.

Kur u pyet për pretendimet e librit, në një intervistë të prillit që Cook bëri me reporterin Kara Swisher, e cila pyeti për Musk, Cook tha: “E dini, unë kurrë nuk kam folur me Elon, megjithëse kam admirim dhe respekt të madh për kompaninë që ai ka ndërtuar.”

Musk dhe Cook u fotografuan të ulur pranë njëri -tjetrit – me CEO e Oracle (ORCL) Safra Catz mes tyre – në një takim me ish -Presidentin Donald Trump në dhjetor 2016. Është e paqartë nëse ata të dy folën.

“Power Play” do të dalë në shitje sot, më 3 gusht.

Burimi: CNN