Elon Musk shiti rreth 8.4 miliardë dollarë aksione të Tesla-s këtë javë ndërsa vendosi të blejë Twitter

Elon Musk shiti afërsisht 8.4 miliardë dollarë aksione të Tesla këtë javë, pas ofertës së tij për ta privatizuar Twitterin, sipas dosjeve me Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim.

CEO i Tesla dhe SpaceX shkarkoi rreth 4.4 milionë aksione të kompanisë së tij të automjeteve elektrike në tregti të martën dhe të mërkurën. Regjistrimet e reja të premten treguan shitje të 5.2 milionë aksioneve shtesë të enjten.

E para nga shitjet e CEO u bë të martën, treguan dosjet. Aksionet e Tesla-s ranë 12% atë ditë. Aksionet e Tesla u rritën me rreth 2.5% të premten.

Ndërsa dosjet u bënë publike të enjten mbrëma, Musk shkroi në Twitter, “Nuk ka shitje të mëtejshme TSLA të planifikuara pas të sotmes“. Ai e bëri vërejtjen në përgjigje të një llogarie që promovon shumë aksionet, produktet dhe Musk Tesla në rrjetin social.

Musk po bën ofertë për të blerë Twitter dhe për të marrë private kompaninë e mediave sociale për 54.20 dollarë për aksion, rreth 44 miliardë dollarë në total. Për ta bërë këtë, Musk siguroi 25.5 miliardë dollarë borxh të plotë, duke përfshirë 12.5 miliardë dollarë kredi kundrejt aksioneve të tij Tesla.

Twitter pranoi ofertën e tij në fillim të kësaj jave, por marrëveshja ende kërkon miratimin e aksionarëve dhe rregullatorëve.

Musk do t’i duhet të paguajë Twitter një tarifë përfundimi prej 1 miliard dollarë nëse nuk arrin të sigurojë fonde të mjaftueshme për të përfunduar marrëveshjen e tij për të blerë biznesin e mediave sociale, sipas një dokumentacioni rregullator të martën.

Nga ana tjetër, Twitter do t’i detyrohej Musk një tarifë prej 1 miliard dollarësh për ndarje nëse pranon një ofertë konkurruese, ose nëse aksionarët e refuzojnë marrëveshjen, sipas të njëjtit dosje.

Burimi: CNBC