Facebook po bllokon aksesin e llogarive që nuk kanë aktivizuar Facebook Protect

Në fillim të marsit, disa përdorues të Facebook morën një email misterioz, të ngjashëm me atë të spam-eve, të titulluar “Llogaria juaj kërkon siguri të avancuar nga Facebook Protect”, duke u thënë atyre se duhej të aktivizonin veçorinë Facebook Protect (të cilën mund ta bënin me një link në email) deri në një datë të caktuar, ose llogaria e tyre do të mbyllej.

Programi është një “program sigurie për grupe njerëzish që kanë më shumë gjasa të jenë në shënjestër të hakerëve keqdashës, si mbrojtësit e të drejtave të njeriut, gazetarët dhe zyrtarët qeveritarë”, sipas Facebook. Për shembull, ai synon të sigurojë që këto llogari të monitorohen për kërcënime hakerimi dhe të mbrohen nga vërtetimi me dy faktorë (2FA).

Fatkeqësisht emaili që Facebook dërgoi nga adresa security@facebookmail.com i ngjante një forme mjaft të zakonshme të spamit, kështu që ka të ngjarë që shumë njerëz e injoruan atë.

Në fakt nuk ishte spam, ishte e vërtetë. Afati i parë me të cilin u përballën shumë njerëz ishte e enjtja, 17 mars. Dhe tani ata janë të ndaluar nga llogaritë e tyre në Facebook – dhe po luftojnë me procesin që Facebook ka ofruar për t’i rikthyer ato.

Ata që nuk e kanë aktivizuar Facebook Protect deri në afatin e fundit duket se marrin një mesazh që shpjegon pse nuk mund të hyjnë në llogaritë e tyre dhe u ofron ndihmë për ta aktivizuar atë. Sidoqoftë, jo gjithmonë funksionon.

Burimi: Hitechglitz