Fotografitë fituese të konkursit Macro Photography Contest të Apple

Kur Apple lançoi familjen iPhone 13, një nga veçoritë që i bëri modelet Pro të dalloheshin ishte shtimi i një modaliteti makro fotografie që ju lejon të bëni foto nga afër të subjekteve të vogla. Fotot makro kanë një këndvështrim nga afër, i cili mund të transformojë një subjekt të zakonshëm si një luleshtrydhe që noton në pije të gazuar në diçka dramatike dhe eterike.

Për të festuar veçorinë e re të kamerës, Apple bëri konkursin e saj më të fundit të fotografive Shot në iPhone mbi fotografinë makro. Gjatë disa javëve të fundit Apple mori foto makro të bëra me iPhone 13 Pro ose 13 Pro Max nga e gjithë bota. Një panel gjyqtarësh që përfshinte një përzierje punonjësish dhe fotografësh të Apple, Anand Varma, Apeksha Maker, Peter McKinnon, Paddy Chao, Yik Keat Lee zgjodhi 10 foto fituese për t’u paraqitur në faqen e internetit të Apple, faqen në Instagram dhe në billborde në qytete anembanë botës.

Një sërfist, një dizajner grafik, studentë universiteti, disa inxhinierë dhe fotografë profesionistë kapën fotot fituese. Ata banojnë në SHBA, Kinë, Hungari, Indi, Itali, Spanjë, Tajlandë dhe Argjentinë.

Ashley Lee, fotografe. Fotoja titullohet “Strawberry in Soda” (Luleshtrydhe në pije të gazuar)

Ashley Lee është një fotograf i pavarur me qendër në San Francisko. Fotografia e saj, Strawberry in Soda, është një nga 10 fotot fituese nga Apple’s Shot on iPhone: konkursi i fotografisë makro.

“Zgjodha një luleshtrydhe si temë sepse më pëlqeu se si e kuqja e ndezur u shfaq në sfondin e zi. Kontrasti i fortë përqendron vëmendjen tuaj tek luleshtrydhet dhe flluskat e saj dhe e bën të duket sikur luleshtrydhja po noton në hapësirë,” tha Lee.

Hidhini një sy pjesës tjetër të fotove makro fituese më poshtë.

Marco Colleta, student inxhinierie. Fotoja titullohet “The Cave” (Shpella)

marco-colletta-s-1.webp

Daniel Olah, fotograf. Fotoja titullohet “A Drop of Freedom” (Një pikë lirie)

daniel-olah-s-1.webp

Jirasak Panpiansin, “Hidden Gem” (Perla e fshehur)

jirasak-panpiansin-s-1.webp

Prajwal Chouglue, “Art in Nature” (Arti në natyrë)

prajwal-chougule-s-1.webp

Guido Cassanelli, “Sea Glass” (Qelq deti)

guido-cassanelli-s-1.webp

Trevor Collins, “Leaf Illumination” (Ndriçimi i gjethes)

trevor-collins-s-1.webp

Abhik Mondal, “Volcanic Lava” (Llava vullkanike)

abhik-mondal-s-1.webp

Tom Reeves, “Honeycomb” (Hoje mjalti)

tom-reeves-s-1.webp

Hojisan, “Final Bloom” (Lulëzimi përfundimtar)

hojisan-s-1.webp

Burimi: CNet