Ferrero po planifikon një version vegan të Nutella-s për supermarketet e Italisë. Versioni i ri nuk do të ketë gjurmë të përbërësve me origjinë shtazore.
Sot, përhapja e lajthisë me çokollatë është në të gjithë globin. Megjithatë, njerëzve që zgjedhin një dietë pa laktozë, u është dashur të gjejnë alternativa të tjera për të kënaqur dëshirat e tyre.
Fererro shpreson se misioni i tij për të shërbyer tendencat e reja ushqimore përmes përhapjes së tij me bazë bimore do të mirëpritet nga të gjithë.
Lajmi për ardhjen e Nutella Plant-Based vjen pas një viti rritjeje të konsiderueshme të prodhimit, me një rritje prej 20% të shitjeve.
Çfarë duhet të dini për Nutella me bazë bimore
Versioni i sapolançuar synon të arrijë në shtëpitë e konsumatorëve, të cilët duan të reduktojnë produktet shtazore në dietat e tyre. Vlerësohet se rreth 12 milionë njerëz në Itali bëjnë pjesë në këtë kategori.
Origjina e Nutellës daton që në Luftën e Dytë Botërore, kur kakaoja ishte e kufizuar dhe e shtrenjtë. Si rezultat, prodhuesit e çokollatës kërkuan mënyra të reja për të prodhuar produktet e tyre duke përdorur përbërës të tillë si lajthitë. Udhëtimi i vetë Nutella-s filloi në vitin 1964 me shitjen e kavanozit të parë të lajthisë në Piemonte, Itali. Logoja ikonë e kompanisë u shfaq në skenën mbarëbotërore vitin e ardhshëm, me shitjet që u zgjeruan nga Italia në Gjermani, Francë dhe Australi.
Përkthyer dhe përshtatur nga Euronews për Probizz.al