Google njofton eventin e 6 tetorit për të lançuar Pixel Watch dhe Pixel 7

Google ka filluar të dërgojë ftesa për eventin e saj harduerik të vjeshtës, i cili është caktuar të zhvillohet të enjten, më 6 tetor, në orën 10:00 ET. Ngjarja do të lançojë telefonat e ardhshëm Pixel 7, si dhe Pixel Watch – kompania i tregoi të dyja pajisjet në ngjarjen e saj I/O në fillim të këtij viti, duke njoftuar se ato do të vijnë në vjeshtë.

Njoftimi i Google vjen vetëm një ditë para eventit të Apple Far Out, ku do të zbulojë iPhone 14. Që nga eventi i fundit e Google, rrjedhjet e supozuara kanë zbuluar edhe më shumë rreth pajisjeve, me Orën dhe telefonat që duket se po bëjnë rrugën e tyre në duart e njerëzve.

Pixel 7 duket se do të jetë një vazhdim mjaft i drejtpërdrejtë i gjeneratës së mëparshme të telefonave, por ka pak presion me Watch si “ora e parë inteligjente e ndërtuar nga Google, brenda dhe jashtë”, si faqja e produktit të saj në internet të Google thotë dyqani. Konkurrentët e Google (domethënë Samsung dhe Apple) kanë prodhuar pajisje të veshshme për vite me radhë, kështu që hyrja e kompanisë duhet të jetë kompetente dhe të paktën disi konkurruese menjëherë. Deri më tani, detajet rreth tij janë të pakta – ne as nuk e dimë se çfarë çipi do të përdorë – por duhet të kemi një pamje më të qartë më 6 tetor.