HISTORIA E VËRTETË E GARAVE NË RRUGË QË FRYMËZOI FILMAT “FAST AND FURIOUS”

Filmi i nëntë në ekskluzivitetin “Fast and Furious” është në kinema.

Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese janë në mesin e aktorëve që kthehen për “F9” në të cilin kanë zbuluar se Dom (Diesel) dhe Mia (Jordana Brewster) kanë një vëlla të vogël, Jakob (John Cena), për të cilin nuk kemi ditur kurrë.

Për më tepër, filmi rikthen fansin e preferuar të Hanit (Sung Kang) pasi ai me sa duket u vra nga ekskluziviteti në fund të vitit 2006 “Tokyo Drift” (dhe përsëri në 2013 “Fast 6”).

Ajo që mund të mos e kuptoni për filmat që mbulojnë globin, dhe që sfidojnë fizikën është se në zemër të ekskluzivitetit, i cili filloi në 2001 me “The Fast and the Furious”, qëndron një histori e jetës reale rreth garave në rrugë në New York City .

Filmat, të cilët kanë fituar mbi 6 miliardë dollarë në mbarë botën, u frymëzuan nga një artikull nga Ken Li në botimin e majit të vitit 1998 në Vibe.

“Racer X” tregon historinë e garës Dominikane, Rafael Estevez nga Uashington Heights dhe se si ai kaloi në sportin e garave me zvarritje.

Artikulli gjithashtu zbulon popullaritetin e personalizimit japonez të makinave të importit dhe operacionet në vend për të goditur garat në rrugë të qytetit të New York-ut.

Li dhe Estevez u ribashkuan në vitin 2015 për t’u ulur me Vibe dhe të dy thanë se kurrë nuk prisnin që të kishte shtatë filma, aq më pak një. Vibe

“Racer X” ishte një film me metrazh të disponueshëm në një dalje të diskut “Fast and the Furious” që doli në 2002. Në shfaqje, regjisori Rob Cohen tregon se ai ishte frymëzuar për të bërë filmin pasi dëgjoi për artikullin dhe më pas duke parë një garë në Los Angjelos.

Si rezultat, Cohen bindi Universal për të bërë filmin dhe studioja bleu të drejtat e filmit nga Li.

Filmi i vitit 2001 “The Fast and Furious” ndoqi një oficer të LAPD (Paul Walker) i cili hyri i fshehtë në botën e garave të paligjshme në rrugë për t’u bashkuar me radhët me një garues të mirë-vendosur (Vin Diesel) dhe për të gjetur fajtorin që gjendej pas një grabitje të mirëmenduar të vazhdueshëm.

Filmi, i prodhuar me një buxhet prej rreth 38 milion dollarësh, vazhdoi të fitonte 207.3 milion dollarë në të gjithë botën.

Duke parë filmin tani, është e lehtë të shohësh ndikimin e artikullit në film.

Paul Walker në filmin e parë “Fast and Furious”. Universal përmes MovieClips

Burimi: Insider