Instagram dhe Facebook do t’i lejojnë përdoruesit të fshehin “pëlqimet” në postime

Zgjedhja është e juaja: Facebook dhe Instagram tani po ju japin mundësinë për të fshehur “likes”.

Pas disa javësh testimi, dy prej aplikacioneve më të njohura në botë të mediave sociale, me gati 4 miliardë përdorues, të mërkurën do të fillojnë të lejojnë përdoruesit të vendosin nëse duan të fshehin numrin e “pëlqimeve” në postimet e përdoruesve të tjerë, të fshehin funksionin në postimet e tyre, ose të mos bëjnë asnjë ndryshim.

Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të ndryshoni nëse do të fshihni “pëlqimet” në bazë të postimit në të dy platformat. Ju mund të fshihni numrin e ngjashëm në seksionin e ri të Postimeve në Settings.

Kreu i Instagram në pronësi të Facebook, Adam Mosseri, u tha gazetarëve se opsioni për të fshehur pëlqimet kishte qenë në radarin e tij që nga fundi i vitit 2019, por doli nga shinat për shkak të pandemisë. Mosseri tha se ndërsa opsioni i fshehjes gjatë testimit të fundit nuk ndikoi në përvojat për miliona përdorues, ai përfundoi duke qenë mjaft polarizues.

Disa njerëz me të vërtetë e pëlqyen atë, dhe disa njerëz me të vërtetë jo,“-tha Mosseri. “Për ata që e pëlqyen, ishte kryesisht ajo që ne shpresonim; për ata që nuk e bënë këtë, ata përdorin pëlqimet për të parë se çfarë është në trend, çfarë ishte e rëndësishme në Instagram dhe në Facebook, dhe janë shumë të bezdisur që ne e hoqëm një herë mundësinë për ta parë numrin e pëlqimeve“.

graphical user interface, application: Instagram is giving users the option to hide public "likes" on their posts.

Burimi: USA Today