Instagram po teston një veçori që ju lejon të vendosni postimet në krye të profilit tuaj

Instagram po eksploron një veçori të re që i lejon përdoruesit të vendosin postime specifike në profilin e tyre mbi të gjithë fotografitë, konfirmoi kompania për TechCrunch. Funksioni i ri është aktualisht në fazën e testimit dhe po shfaqet për përdoruesit e përzgjedhur në platformë. Përdoruesit që kanë akses në këtë veçori po shohin një opsion “Pin to your profile” që mund ta zgjidhni nga menyja me tre pika pranë postimeve.

“Ne po testojmë një veçori të re që i lejon njerëzit të shfaqin postime në profilin e tyre,” tha një zëdhënës nga Meta për TechCrunch në një email.

Aftësia për të ngjitur një postim specifik në profilin tuaj mund të jetë një veçori e mirëpritur për përdoruesit që duan të nxjerrin në pah postimet e tyre të preferuara që mund të jenë varrosur diku më poshtë në profilin e tyre. Veçoria mund të jetë gjithashtu e dobishme për krijuesit që postojnë shpesh, por duan të nënvizojnë një postim specifik.

Aktualisht, përdoruesit kanë mundësinë që të vendosin Stories në profilin e tyre, por kjo veçori e re do ta zgjeronte këtë aftësi për postime. Edhe pse aktualisht mund të nënvizoni një postim në një Story dhe më pas ta fiksoni atë story në profilin tuaj, kjo veçori e re do ta bënte atë proces shumë më të lehtë dhe më të drejtpërdrejtë. Vlen të përmendet se funksioni funksionon në mënyrë të ngjashme me veçorinë “Pin to your profile” të Twitter që ju lejon të vendosni një tweet në krye të feed-it tuaj personal.

Duket se Instagram e ka zhvilluar këtë veçori për të paktën disa muaj, pasi inxhinieri Alessandro Paluzzi e vuri re atë në janar.

Burimi: TechCrunch