Instagram rikthen feed-in kronologjik – ja se si ta aktivizoni atë

Instagram ka rikthyer feed-in kronologjik për herë të parë që nga viti 2016, por ai nuk do të aktivizohet si parazgjedhje.

Kjo sepse Instagram dëshiron t’ju mbajë të përdorni aplikacionin për aq kohë sa të jetë e mundur.

Pra, ndërsa ju mund të dëshironi të keni një kontroll të shpejtë të asaj që ka ndodhur në orën e fundit, aplikacioni i mediave sociale do të shërbente shumë më tepër për një përzgjedhje të përcaktuar në mënyrë algoritmike të asaj që ai e di se ju dëshironi të shihni.

Fatmirësisht, ekziston një mënyrë shumë e thjeshtë për të bërë ndryshimin nëse preferoni të ktheheni në ditët e mira të vjetra.

Funksioni është ende duke u rikthyer te përdoruesit, kështu që mund të mos e keni opsionin menjëherë në pajisjen tuaj.

Si gjithmonë, gjëja më e mirë për të bërë është të siguroheni që të keni gjithmonë të instaluar në pajisjen tuaj versionin më të fundit të aplikacionit.

Si funksionon?

Instagram po prezanton dy mënyra të reja për të renditur burimin tuaj, të quajtura “Following” dhe “Favourites”.

Të dyja janë në rend kronologjik dhe në thelb zbërthejnë atë që shihni ose në çdo llogari që ndiqni ose në një listë më të zgjedhur të të preferuarave.

Siç u përmend, nuk do ta keni të aktivizuar si parazgjedhje – do t’ju duhet të zgjidhni manualisht një nga një çdo herë që hapni aplikacionin.

Për ta bërë këtë, prekni lehtë mbi logon e Instagramit në pjesën e sipërme të majtë të ekranit kur ngarkoni aplikacionin. Do të shihni një meny që ofron zgjedhjen e “following” ose “favourites”.

Pasi të prekni një opsion, feed-i juaj do të riorganizohet.

“Njerëzit përdorin burimin e tyre në Instagram për arsye të ndryshme – nga zbulimi i krijuesve të rinj në postimet e sugjeruara deri tek qëndrimi i përditësuar me miqtë dhe familjen e tyre”, tha një zëdhënës i Instagram për Metro.co.uk.

“Ne duam që njerëzit të ndihen mirë për kohën që kalojnë në Instagram, duke u dhënë atyre mënyra për të formuar përvojën e tyre në atë që është më e mira për ta.”

Nëse po mendoni të zhyteni në opsionin e të preferuarve, atëherë mund të shtoni deri në 50 llogari në listën tuaj të preferuar dhe të bëni ndryshime në çdo kohë.

Fatmirësisht, njerëzit nuk njoftohen kur shtohen ose hiqen.

Postimet nga lista e të preferuarave do të shfaqen gjithashtu më lart në feed-in tuaj dhe do të shënohen nga një ikonë ylli.

Burimi: Metro