Kanioni i Holtës në Gramsh, atraksion turistik

Kanioni i Holtës në Gramsh është një atraksionet turistike më të vizituara në vend. Me shpatet e luginës 100-150 m dhe me thellësi të ujit  deri në 2-3 m, Kanioni i Holtës është i mbushur me shpella karstike dhe gropa me ujëra termale.

Ky destinacion turistik përfaqëson një udhëtim në një botë misterioze të gërmimeve të shpatit dhe ujërave termale, duke e bërë atë një atraksion të mahnitshëm për të gjithë vizitorët.

Kanioni i Holtës është një dhuratë e natyrës, një vepër arti që është punuar gjatë mijëra viteve. Me shpatet e luginës, që ngjiten midis 100 dhe 150 metra lartësi mbi nivelin e detit, dhe me thellësinë e ujit që arrin deri në 2-3 metra, ky vend krijon një pamje impresionuese.  Hija e natyrës mbizotëron në çdo kthesë të shpatit të kanionit dhe tërheq këdo që e viziton.

Por, magjia e këtij vendi nuk mbaron vetëm me shpatet e mrekullueshme të luginës. Kanioni i Holtës është i njohur edhe për shpellat karstike dhe gropat me ujëra termale që ndodhen brenda tij. Duke hyrë në këto shpella të fshehura dhe duke shijuar ujërat e ngrohta termale, vizitorët janë të ftuar të zbulojnë një botë të fshehur të mbizotëruar nga stalaktitë dhe stalagmitë.

Koha që kalon në këtë mjedis të natyrshëm dhe të pastër nuk mund të krahasohet me asgjë tjetër. Kanioni i Holtës sjell një ndjenjë lirie dhe harmonie me veten dhe natyrën. Është një vend ku mund të largoheni nga stresi i përditshëm dhe të bashkoheni me qiellin e pastër blu dhe ujërat e qetë të kanionit.

Përveç natyrës spektakolare dhe klimës mahnitëse, Gramshi ka edhe një kulturë të pasur dhe një popull të mjaft mikpritës. Nëpër fshatrat malore të Gramshit, vizitorët mund të shijojnë kuzhinën tradicionale shqiptare dhe të njihen me zakonet e vendasve.

Burimi: ATSH