Kjo kripto do të jetë Solana e 2022

Viti 2021 ishte viti i Solanës. Kjo kriptomonedhë dinamike u rrit me më shumë se 11,000% pasi gjithnjë e më shumë investitorë vendosën të investojnë. Dhe zhvilluesit u dyndën në blockchain. Ato u rritën me pothuajse pesë në gati 900, sipas raportit të fundit të zhvilluesve të Electric Capital.

Tani, disa investitorë po kërkojnë Solanën e radhës. Me këtë, dua të them një kriptomonedhë që është vendosur të fitojë vlerë, zhvillues dhe përdorim të përgjithshëm. Dhe kriptoma që mund të ndjekë gjurmët e Solanës është Algorand (ALGO). Ky lojtar u rrit me 416% vitin e kaluar. Dhe numri i zhvilluesve në platformë u rrit në rreth 200 nga pak më shumë se 50 një vit më parë, tregojnë të dhënat e Electric Capital. Pra, Algorand qartazi po fillon të marrë shpejtësi. Pse mendoj se mund të bëhet po aq popullor sa Solana? Le të zbulojmë.

Metodat e reja të vërtetimit

Algorand dhe Solana kanë një pikë të përbashkët të veçantë. Ata të dy ofrojnë një mënyrë të re të vërtetimit të transaksioneve. Solana përdor prova të historisë. Kjo shënon blloqe të dhënash me vula kohore, dhe si rezultat, riorganizon procesin e vlefshmërisë. Shumë blockchain përdorin prova të aksioneve. Kjo u ofron fuqi verifikimi atyre sipas zotërimeve të tyre. Por Algorand përdor prova të pastrabtë aksioneve. Kjo do të thotë se fuqia e vlefshmërisë i caktohet në mënyrë të rastësishme çdo grupi të interesuar.

Sistemi i Algorand gjithashtu thjeshton procesin e vlefshmërisë. Dhe më e rëndësishmja, ajo favorizon sigurinë dhe decentralizimin. Prova e pastër e aksioneve do të thotë se përgjegjësitë e vlefshmërisë nuk do t’i shkojnë gjithmonë të njëjtit grup aktorësh të lartë.

Një strukturë me dy shtresa është një tjetër plus për Algorand – kjo për shkak se redukton mbingarkesën dhe rrit shpejtësinë e transaksionit. Shtresa e parë është vendi për kontrata të thjeshta inteligjente dhe krijimin e tokeneve. Shtresa e dytë është menduar për kontrata komplekse inteligjente dhe zhvillimin e aplikacioneve të decentralizuara (dApps).

Tani për tani, Algorand trajton rreth 1200 transaksione në sekondë. Qëllimi tjetër është të arrijmë rreth 3000 në sekondë. Algorand po punon për ta rritur përfundimisht atë në 45,000 transaksione në sekondë. Dhe transaksionet arrijnë përfundimin në çast.

Një mjedis i sigurt për NFT-të

Një avantazh tjetër i Algorand është fakti se ai është “i pathyeshëm”. Kjo do të thotë se rrjeti nuk mund të ndahet në një version të përditësuar. Dhe ky është një avantazh i madh për ata që krijojnë ose mbledhin tokenë jo të këmbyeshme (NFT). Kjo për shkak se një degë mund të rezultojë në NFT të dyfishta ose në humbje të vlerës së tyre. Një blockchain i pathyeshëm mund të ofrojë një mjedis më të sigurt për këto asete.

Më në fund, shumë projekte interesante po shfaqen në Algorand. Pra, është e qartë se ka shumë përdorime në botën reale për këtë blockchain. Për shembull, Republika e Ishujve Marshall zgjodhi Algorand për të pritur monedhën e saj kombëtare digjitale. Dhe Algorand po fuqizon platformën e LiquidVineyards për të menaxhuar të drejtat digjitale në industrinë e verërave dhe vreshtave.

Tani, a do të thotë e gjithë kjo që Algorand do të ndjekë Solanën me një fitim 11,000%? Jo domosdoshmërisht. Ka shumë paqëndrueshmëri në tregun e kriptomonedhave. Dhe rreziku është i lartë. Por nëse shikojmë në mënyrë unike Algorand-in dhe atë që ka për të ofruar, ka arsye për të qenë optimistë për të ardhmen e kësaj kriptomonedhe. Dhe kjo do të thotë se mund të ndjekë rrugën e Solanës kur bëhet fjalë për popullaritetin dhe vrullin këtë vit.

Burimi: The Motley Fool