Koncepti i ri SUV elektrik i Hyundai, një dhomë ndenje “higjienike”

Hyundai zbuloi një koncept të ri automjeti elektrik në panairin e automjeteve në Los Angeles 2021, duke treguar se si platforma e saj e shkallëzueshme EV mund të shtrihet për të akomoduar SUV shumë të mëdha.

Hyundai Seven është ndërtuar në Platformën Modulare Electric-Global Modular të prodhuesit të automjeteve (E-GMP).

Megjithatë, ndryshe nga ato automjete, Hyundai Seven është thjesht një koncept dhe nuk është e garantuar të hyjë në prodhim.

Duke përdorur karikues me kapacitet 350 kW, Hyundai Seven është në gjendje të karikojë nga 10 përqind në 80 përqind në rreth 20 minuta. Prodhuesi i automjeteve po synon gjithashtu një rreze prej “mbi 300 milje”.

Seven është një nga konceptet më të mëdha që kemi parë nga prodhuesi koreano-jugor.

Me dyer të stilit të autobusit, ulëse të rregullueshme dhe kontrolle të anulueshme, Hyundai Seven është gjithashtu një vizion i asaj se si mund të duken automjetet autonome të prodhuesit të automjeteve në të ardhmen.

Prodhuesit e automjeteve i duan makinat konceptuale që ngacmojnë një të ardhme në të cilën njerëzit lëvizin me automjete autonome që duken si hapësira luksoze të jetesës. Kompani të tjera makinash, si BMW, Volvo dhe Audi, kanë projektuar ide të ngjashme në konceptet e tyre, me brendësi të transformuara në “vende të treta” në të cilat ne punojmë, hamë, flemë dhe shoqërohemi.

Hyundai po e vë theksin edhe te higjiena, me kuptimin se në botën tonë pas pandemisë, njerëzit mund të duan veçori që mund t’i ndihmojnë t’i mbajnë automjetet e tyre të dezinfektuara. Sipërfaqet e brendshme janë të përbëra nga materiale të rinovueshme dhe të riciklueshme si bambu, si dhe bakër dhe pëlhurë të trajtuar në mënyrë higjienike.

Hyundai u frymëzua nga kabinat e avionëve në dizajnimin e një sistemi HVAC që ka një modalitet horizontal dhe vertikal për të kontrolluar rrjedhën e ajrit. Dhe kur të gjithë të kenë lënë automjetin, dritat UVC të integruara të Seven-it sterilizojnë gjithçka.

Burimi: The Verge