Shalqiri ka shumë vlera ushqyese, i pasur me vitamina, minerale dhe antioksidantë.
Ai na mbron nga sëmundje sic është astma . Rreziku i zhvillimit të astmës është më i ulët tek njerëzit që konsumojnë një sasi të madhe të disa lëndëve ushqyese.
Kanceri: Si një burim i vitaminës C, antioksidant i fuqishëm, si dhe antioksidantëve të tjerë, shalqiri mund të ndihmojë në luftimin e formimit të radikaleve të lira.
Hidratimi: Shalqiri përbëhet nga 92 % ujë dhe është ushqim ideal për të shmangur dehidratimin.
Lëkura: Shalqiri përmban vitaminë A, një lëndë ushqyese e nevojshme për prodhimin e sebumit (vaj natyral), i cili i mban flokët të hidratuar. Vitamina A është gjithashtu e nevojshme për rritjen e të gjitha indeve të trupit, duke përfshirë ato të lëkurës dhe flokëve.