Leku forcon pozitat ndaj monedhave të huaja

Leku fitoi pikë sot në kursin e këmbimit me të gjitha valutat kryesore.

Sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë, leku fitoi terren sërish në kursin e këmbimit me euron dhe u këmbye me 111.67 lekë, ose 0.71 lekë më pak se një ditë më parë, duke qëndruar pranë niveleve më të ulëta.

Dollari amerikan u këmbye me 103.42 lekë, ose 0.49 lekë më pak se të enjten, ndërkohë paundi britanik këmbehet me 128.54 lekë, ose 0,63 lekë më pak.

Monedha zvicerane këmbehet me 114.59 lekë ose 0.81 lekë më pak se një ditë më parë.

Monedha kryesoreLekë për njësi të monedhës së huaj
Dollar amerikanUSD103.42-0.49
EuroEUR111.67-0.71
Poundi britanikGBP128.54-0.63
Franga zviceraneCHF114.59-0.81
Jeni japonez (100)JPY74.90-0.53
Dollari australianAUD68.88-0.05
Dollari kanadezCAD76.76-0.36
Korona suedezeSEK9.83-0.08
Korona norvegjezeNOK9.55-0.03
Korona danezeDKK15.00-0.09
SDRSDR138.23-0.86
Ari (OZ 1)XAU203377.65-2,040.99
Argjendi (OZ 1)XAG2453.12+12.70
Juani kinez (onshore)CNY14.75-0.03
Juani kinez (offshore)CNH14.73-0.01
Lira turkeTRY5.22-0.03

Burimi: https://ata.gov.al/2023/05/19/leku-forcon-pozitat-ndaj-monedhave-te-huaja-6/