Metaverse mund t’i kursejë kompanive miliarda dollarë në botën reale

Kompanitë po investojnë para në krijimin e të ashtuquajturit metaverse sepse në fund të fundit mund t’u shpëtojë atyre pjesë të rëndësishme ndryshimi në botën reale, tha të premten për CNBC, CEO i Nvidia, Jensen Huang.

Në një intervistë në “Mad Money”, Huang pikturoi një vizion të universeve të lidhura me realitetin virtual që shkojnë përtej lehtësimit të rekreacionit dhe tregtisë. Përkundrazi, Huang tha se ai beson se bizneset mund të mbështeten në metaverse – ose omniverse, që është termi i preferuar i Nvidia – për të reduktuar shpenzimet dhe për të rritur efikasitetin operacional.

Ne shpërdorojmë një mori gjërash për të mbikompensuar faktin që nuk simulojmë. Ne duam të simulojmë të gjitha fabrikat në metaverse, në këtë omnivers. Ne duam të simulojmë bimët në omniverse. Ne duam të simulojmë rrjetet e energjisë në botë në omnivers, “tha Huang.

Duke bërë këtë, ne mund të zvogëlojmë sasinë e mbeturinave dhe kjo është arsyeja pse ekonomia është kaq e mirë për kompanitë,” vazhdoi ai. “Ata janë të gatshëm të investojnë një sasi të vogël parash për të blerë në këtë aftësi të inteligjencës artificiale, por ajo që ata kursejnë shpresojmë të jetë qindra, qindra e qindra miliarda dollarë.

Nvidia me bazë në Kaliforni është prodhuesi më i madh i çipave grafikë dhe inteligjencës artificiale në botë. Ndërsa kërkesa për gjysmëpërçuesit e saj tashmë po rritej, rritja e vëmendjes dhe investimeve të përqendruara në metaverse është një ndihmë për Nvidia. Kjo për shkak se çipat e kompanisë luajnë një rol vendimtar në pajisjet kompjuterike që do të drejtojnë metaverse.

Koncepti i metaverse ka qenë i përhapur për dekada në qarqet fantastiko-shkencore, por Wall Street po merr parasysh tani që një sërë gjigantësh të teknologjisë, si Meta, po grumbullojnë burime drejt krijimit të botëve virtuale ndërvepruese.

Burimi: CNBC