Musk: Nëse OKB vërteton që 2% e pasurisë sime zgjidh krizën e urisë, do të shes aksionet e Tesla-s

Miliarderi Elon Musk tha se do të shesë aksionet e Tesla-s dhe do të dhurojë të ardhurat nëse OKB-ja mund të vërtetonte se vetëm një përqindje e vogël e pasurisë së tij mund të shpëtonte dhjetëra miliona jetë.

Musk iu përgjigj me këtë deklaratë komenteve të David Beasley, drejtori i Programit Botëror të Ushqimit të OKB-së. Ai i tha CNN “Connect the World” javën e kaluar se një donacion prej 6 miliardë dollarësh nga miliarderë si Musk dhe Jeff Bezos mund të ndihmonte 42 milionë njerëz në nevojë.

Musk është njeriu më i pasur në botë dhe së fundmi u bë personi i parë në Indeksin e Miliarderëve të Bloomberg që ka një vlerë neto të vlerësuar prej 300 miliardë dollarësh.

Indeksi aktualisht rendit vlerën neto të CEO-t të Tesla-s në 311 miliardë dollarë, që do të thotë se 6 miliardë dollarë do të ishin 2% e pasurisë së tij. Një donacion i tillë do ta linte Bezos përsëri personin e dytë më të pasur në botë, me të paktën 100 miliardë dollarë. Vlera neto e të dyve përbëhet kryesisht nga aksionet në kompanitë që ata themeluan.

Por Musk po e sfidon pretendimin se shuma specifike do të zgjidhë krizën e urisë, duke thënë në Twitter se nëse Programi Botëror i Ushqimit mund të tregojë matematikën e tij, atëherë ai “do të shesë aksionet e Tesla-s dhe do ta bëjë atë”. Ai gjithashtu kërkoi transparencë se si do të shpenzohen paratë.

Beasley iu përgjigj Musk duke postuar në Twitter: “Mund t’ju siguroj se ne kemi sisteme të vendosura për transparencë dhe kontabilitet me burim të hapur. Ekipi juaj mund të shqyrtojë dhe të punojë me ne për të qenë plotësisht i sigurt për të.

Ai gjithashtu sqaroi se Programi Botëror i Ushqimit i OKB-së nuk kishte thënë kurrë se 6 miliardë dollarë do të “zgjidhnin urinë në botë”, që është formulimi që Musk përdori në Twitter. “Ky është një donacion një herë për të shpëtuar 42 milionë jetë gjatë kësaj krize të paprecedentë urie”, shkroi ai në Twitter.

Beasley ka përsëritur thirrjen e tij drejtuar miliarderëve, duke u kërkuar atyre që të ngrihen për të trajtuar urinë në botë.

Burimi: Insider