Hudhra përveç shijes, i jep edhe vlera ushqimit.
Studimet kanë zbuluar se hudhra ndihmon në reduktimin e inflamacionit dhe rikthimin e qelizave të bardha. Ajo ndikon në parandalimin e viruseve në qelizat tona.
Hudhra gjithashtu mund të përmirësojë nivelet e kolesterolit, veçanërisht tek ata me kolesterol të lartë ose diabet.
Gjithashtu mund të ndihmojë në rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak, sidomos te njerëzit me diabet.
Ju mund të keni dëgjuar për probiotikët – bakteret e gjalla që mbështesin shëndetin e zorrëve – por mos e nënvlerësoni fuqinë e prebiotikëve. Prebiotikët ushqejnë bakteret e shëndetshme në zorrë dhe hudhra është një burim i mirë i tyre.
Hudhra është gjithashtu një burim i antioksidantëve. Në fakt, antioksidantët në ekstraktin e hudhrës së vjetër mund të zvogëlojnë neuroinflamacionin për të mbështetur funksionin e trurit me kalimin e moshës.