Në Zvicër po zhduket pagesa më para në dorë

Karta e debitit është mjeti më i rëndësishëm i pagesës sot sipas gazetës zvicerane “Blick”. Qytetarët e përdorin gjithnjë e më shumë për konsumin në restorante duke shmangur pagesat më dore.

 Pikërisht për këtë arsye po reagon zinxhiri i parë i madh i restoranteve në Zvicër Wiesner Gastronomie cila ka larguar pagesën me para në dorë.  Familja Wiesner Gastronomie  përfshin Negishi Sushibar, Miss Miu, Nooch Asian Kitchen, Outback Lodge dhe dyqanin e burgerëve The Butcher – të shpërndarë në Cyrih, Bernë, Lucern, Zug dhe Bazel.

Në këtë kompani tanimë është vetëm 5 % përqindja e parave të gatshme në restorante.

Të gjithë klientët mund të paguajnë në mënyrë dixhitale me një kartë ose aplikacion pagese. Sipas  “Blick” në vitin 2017, dy të tretat e transaksioneve u shlyen me para në dorë, ndërsa në vitin 2022, ajo ishte ende rreth një e treta.

Përkthyer dhe përshtatur nga “Blick” për Probizz.al