New York ofron 100 dollarë për këdo që merr vaksinën e parë të COVID-19

New York City njoftoi të mërkurën se çdokush mund të marrë 100 dollarë nëse merr dozën e parë të një vaksine COVID-19 në çdo klinikë vaksinimi të drejtuar nga qyteti. Stimulimi fillon të premten.

Njoftimi për një nxitje të re të vaksinës vjen në mes të shqetësimit në rritje mbi përhapjen e variantit Delta të virusit COVID-19. Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve njoftuan të martën se edhe njerëzit e vaksinuar plotësisht duhet të mbajnë një maskë në zonat me “transmetim thelbësor ose të lartë” të virusit.

Një hartë nga CDC tregoi se të pesë qarqet e New York kanë nivele “të konsiderueshme” të transmetimit në komunitet, që do të thotë se rekomandimet e reja zbatohen në qytet.

Kryebashkiaku Bill de Blasio njoftoi të hënën se punonjësit e qytetit duhet të marrin vaksinën deri më 13 shtator ose t’i nënshtrohen testimit javor të COVID-19.

Të dhënat nga Regjistri i Imunizimit në të gjithë Qytetin treguan se 40.8% e banorëve të New York mbeten të pavaksinuar dhe 59.2% e të gjithë banorëve kanë marrë të paktën një dozë.

Insider foli me ekonomistë të lartë të cilët propozuan një ide të ngjashme – një “stimul vaksine” prej 1’000 dollarësh për të luftuar hezitimin e vaksinës.

Nëse ne nuk arrijmë deri diku në imunitetin e vërtetë, ekonomia jonë do të rëndohet me një peshë të madhe,” tha në nëntor Robert Litan, një bashkëpunëtor i lartë jorezident në Institucionin Brookings i cili shërbeu në administratën e Presidentit Bill Clinton.

Burimi: Insider