Rolls-Royce krijon ‘objektin më të rafinuar për piknik në Tokë’

Një Rolls-Royce i konvertueshëm me një kuvertë mbrapa që hapet për të zbuluar tavolina kokteje, frigoriferë për shampanjë dhe një ombrellë që përputhet me skemën e ngjyrave blu të automjetit është tani një realitet – për një individ tepër të pasur.

Makina “Boat Tail”, e ashtuquajtura sepse pjesa e pasme e saj është formuar si një jaht garash i klasit J, u ndërtua me dorë për katër vjet në përputhje me specifikimet e hollësishme të një klienti pa emër të prodhuesit elitar të automjeteve.

Rezultati është një nga makinat më të shquara ndonjëherë në histori. Unë madje do të thoja që ndoshta as nuk është një makinë“,-tha Torsten Muller-Otvos, CEO i Rolls-Royce Motor Cars, i cili është i vendosur në Anglinë jugore dhe në pronësi të BMW të Gjermanisë.

Është një kryevepër arti“,-tha ai ndërsa prezantoi makinën para gazetarëve në fabrikën e kompanisë në Goodwood.

Çmimi i ‘Boat Tail’ nuk po bëhet publik dhe as emri i blerësit.

Ndërsa klientët me vlerë të lartë neto kanë kohë që kanë mundësi të kenë makinat e tyre Rolls-Royce të personalizuara me tapiceritë ose pajisjet e tyre të preferuar, kjo makinë është e ndryshme në atë që asgjë në të nuk është standarde. I gjithë procesi i dizajnit dhe prodhimit ishte i porositur.

Ajo u prodhua nga një divizion i ri i Rolls-Royce i quajtur “Coachbuild”, gjithashtu u zbulua të enjten. Vetëm klientët e zgjedhur dhe të ftuar nga kompania mund të kenë qasje në shërbimet Coachbuild.

Për projektin e saj të parë, Coachbuild iu afrua tre klientëve ultra të pasur të cilët bashkëpunuan me dizajnerët e Rolls-Royce. Është arritur një marrëveshje ku tre klientët do të merrnin makina që kishin një trup të përbashkët, por do të ishin shumë të personalizuara.

Automjeti i treguar të enjten ishte i pari nga tre, dhe pasqyroi shijet e rralla të blerësit të tij të panjohur.

Ajo vjen me dy orë – “një për zonjën dhe një për zotërinë” sipas Rolls-Royce – bërë posaçërisht nga Bovet 1822 e Zvicrës, që mund të vishet në dore ose të montohet në pult për të shërbyer si orë.

Sidoqoftë, tipari më tërheqës është kuverta e pasme, e cila ka panele që ngrihen për të zbuluar tavolinat e koktejve, frigoriferë të krijuar për të mbajtur shampanjën në 6 gradë, ndarje për flautë kristali, enë porcelani dhe takëm argjendi.

Ajo shpaloset si krahët e fluturave dhe kap detaje të mrekullueshme të vogla, qofshin ftohësit e shampanjës, qofshin gota, porcelani, takëm, të gjitha të zgjedhura me dorë dhe të dizenjuara me dorë veçanërisht për këtë makinë shumë të veçantë“,-tha Muller-Otvos.

“Ajo që shihni këtu në pjesën e pasme është ndoshta, teknikisht, objekti më i rafinuar i piknikut në Tokë.”– e quajti ai makinën.

Burimi: Reuters