Tani mund të pëlqeni story-t e njerëzve në Instagram pa dërguar një DM

Instagram po prezanton një veçori të re të quajtur Private Story Likes, e cila ju lejon të pëlqeni Story-n në Insta të dikujt pa i dërguar atij një DM. Më parë, çdo përgjigje që i dërgonit dikujt në lidhje me një Story – qoftë një emoji apo një mesazh i plotë – shfaqej si përgjigje në kutinë e tyre hyrëse në DM; me këtë veçori të re, ju mund të tregoni njëfarë vlerësimi për një story pa bllokuar DM-të e përdoruesit.

“Pra, tani, ndërsa kaloni nëpër Stories, mes “send message” dhe atij aeroplani të vogël letre, do të ketë një ikonë zemre”, tha kreu i Instagramit Adam Mosseri në një video. “Dhe nëse e prekni, ai do t’i dërgojë autorit të atij story një pëlqim dhe ky pëlqim do të shfaqet në faqen e shikuesve, jo në mesazhet tuaja direkte me ta.”

Veçanërisht, Stories nuk do të kenë numra pëlqimesh, që është një qasje shumë e ndryshme nga ajo që Instagram ka zgjedhur për burimet kryesore të përdoruesve. Instagrami kaloi më shumë se dy vjet duke testuar fshehjen e numrit të pëlqimeve në burimin kryesor, megjithëse përdoruesit mund të zgjedhin t’i fshehin ato në postimet e tyre.

Për pëlqimet në Stories, nuk do të shihni një numërim publik, megjithëse mund të shihni se kush ka lënë një pëlqim në Story-t tuaj kur shikoni faqen e “views” të një Story.

Ideja këtu është të sigurohemi që njerëzit të mund të shprehin më shumë mbështetje për njëri-tjetrin, por edhe të pastrojnë pak DM-të,” tha Mosseri.

Burimi: The Verge