TikTok lançon mjetin e tij të parë të kreditimit të krijuesve origjinalë të trendeve

Pas vitesh memesh të vjedhura dhe tendencash të pakredituara të kërcimit, TikTok sot po prezanton një veçori të re që thotë se do të jetë përsëritja e parë e mjeteve të tij të kreditimit të krijuesve që lejojnë krijuesit të etiketojnë drejtpërdrejt dhe të kreditojnë të tjerët duke përdorur një buton të ri gjatë procesit të publikimit. Ky buton i lejon krijuesit të vlerësojnë të gjitha llojet e frymëzimit për përmbajtjen e tyre, duke përfshirë kërcimet, memet, tingujt viralë dhe më shumë – dhe do t’i ndihmojë shikuesit e TikTok të zbulojnë krijuesit origjinalë që qëndrojnë pas trendit më të fundit duke trokitur mbi kreditimin nga mbishkrimi i videos.

Si një nga aplikacionet sociale më të mëdha në treg, veçanërisht në mesin e demografisë më të re të Gen Z deri në Millennial, ka rëndësi mënyra se si i qaset çështjes së njohjes së krijuesve.

Për këtë qëllim, TikTok thotë se tani po nxjerr një veçori të re që do t’i lejojë përdoruesit të shtojnë një kredit si pjesë e procesit të publikimit në aplikacion.

Për të hyrë në këtë veçori, përdoruesit do të prekin një ikonë të re “video” në faqen e postimit pasi të krijojnë ose modifikojnë videon e tyre. Pasi të jenë në faqen e videos, përdoruesit do të jenë në gjendje të zgjedhin një video që kanë pëlqyer, preferuar, postuar ose që kanë përdorur të njëjtin tingull.

Pasi të zgjidhet kjo video, etiketa e videos do të shtohet si përmendje në titull.

Ata, videot e të cilëve janë etiketuar nga një krijues tjetër, më pas do të njoftohen për këtë nëpërmjet një sinjalizimi në Inbox të aplikacionit të tyre TikTok.

Burimi: Tech Crunch