Twitter kërcënon me padi kompaninë Meta për aplikacionin Threads

Twitter kërcënoi të padisë Metën vetëm disa orë pasi kompania mëmë Instagram lançoi Threads, një aplikacion që shpreson të mposht faqen e vështirë të zotëruar nga Elon Musk.

Në një letër drejtuar CEO të Meta, Mark Zuckerberg, të publikuar nga gazeta e lajmeve në internet Semafor të enjten, avokati i Musk, Alex Spiro akuzoi kompaninë për “keqpërdorim të paligjshëm të sekreteve tregtare të Twitter dhe pronave të tjera intelektuale”.

Letra akuzonte Metën për punësimin e dhjetëra ish-punonjësve të Twitter-it, të cilët “kishin dhe vazhdojnë të kenë akses në sekretet tregtare të Twitter dhe informacione të tjera tepër konfidenciale”.

Threads është sfiduesi më i madh ende për Twitter në pronësi të Musk, i cili ka parë një seri konkurrentësh të mundshëm të dalin, por ende nuk kanë zëvendësuar një nga platformat më të mëdha të mediave sociale në botë, pavarësisht nga vështirësitë e tij.

Lëvizja e fundit e Zuckerberg kundër Musk rriti më tej rivalitetin midis dy multimiliarderëve.

Brenda pak orësh, më shumë se 30 milionë njerëz kishin shkarkuar Threads, tha Zuckerberg të enjten.

“Ndihet si fillimi i diçkaje të veçantë, por ne kemi shumë punë përpara për të ndërtuar aplikacionin”, shkroi Zuckerberg në llogarinë e tij zyrtare në Threads.