Twitter ndalon verifikimet me pagesë, përdoruesit imitojnë markat dhe njerëzit e famshëm

Twitter duket se ka ndaluar shërbimin e tij të abonimit Blue prej 7,99 dollarësh/muaj, i cili i lejonte njerëzit të paguanin për një shenjë verifikimi, pasi përdoruesit abuzuan me imitimin e markave dhe njerëzve të famshëm.

Twitter lançoi shërbimin në fillim të kësaj jave në aplikacionin e tij për iPhone, duke i lejuar përdoruesit të blejnë një shenjë që ishte përdorur më parë për të treguar se një llogari ishte e verifikuar ose zyrtare. Që nga e premtja, aplikacioni i iPhone nuk shfaq më një opsion për t’u regjistruar në Twitter Blue.

Pezullimi i shpejtë i shërbimit sugjeron që, të paktën aktualisht, plani i madh i CEO Elon Musk për të gjeneruar të ardhura të reja nga përdoruesit nuk po funksionon siç pritej.

Shërbimi i abonimit me pagesë çoi në një bollëk shakash që krijonin llogari mashtruese në Twitter. Ai e bëri platformën edhe më të destinuar për dezinformata dhe shumë shenja kontrolli u përdorën për të imituar markat me mesazhe jo të këndshme. Kjo, gjithashtu, paraqet një problem të madh për reklamuesit, disa prej të cilëve tashmë kanë ndaluar shpenzimet në platformë.

Disa përdorues që kanë paguar tashmë për shërbimin thonë se shenja e tyre blu me pagesë është zhdukur nga llogaria e tyre.

Një zëdhënës i Twitter nuk ishte menjëherë i disponueshëm për koment. Musk nuk ishte menjëherë i disponueshëm për koment.

Burimi: CNBC