Twitter po lançon globalisht funksionin e tij ‘Circle’ i ngjashëm me ‘Close Friends’ të Instagram

Twitter po lançon funksionin e tij “Circle” – i cili ju lejon të postoni një tweet për një grup të zgjedhur njerëzish – globalisht. Kompania filloi të testojë këtë veçori të ngjashme me “Close friends” në Instagram në beta të kufizuar në maj, dhe tani po e bën atë të disponueshme për të gjithë përdoruesit.

Përdoruesit mund të shtojnë deri në 150 persona në Rrethin e tyre dhe aktualisht, ata mund të ndërtojnë vetëm një prej tyre. Nuk ka kufi se kë mund të përfshini në një Circle, kështu që mund të vazhdoni dhe të shtoni Harry Styles, nëse dëshironi – megjithëse të famshmit mund të injorojnë tweet-et tuaja.

Njerëzit e përfshirë në një Circle do të shohin një distinktiv të gjelbër të veçantë nën tweet-et për të treguar se postimi është i disponueshëm vetëm për atë grup dhe jo për afatin kohor publik të përdoruesit.

Ju zgjidhni se kush është në Circle tuaj në Twitter dhe vetëm individët që keni shtuar mund t’i shikojnë, t’u përgjigjen dhe të ndërveprojnë me Tweet-et që ndani në Circle. Njerëzit në Circle tuaj do të shohin një distinktiv të gjelbër nën Tweet-et e dërguara në grup,” tha kompania në një postim në blog.

Përdoruesit as nuk marrin një njoftim kur dikush i shton ose i heq nga një circle. Plus, Twitter nuk i lejon përdoruesit të largohen nga një Circle, kështu që ata duhet të bllokojnë personin që e ka krijuar atë për të mos qenë pjesë e tij.

Ndërsa rrjeti social nuk e pranoi zyrtarisht këtë, Circle është një nga mënyrat me të cilat kompania ka dalë për të ndaluar njerëzit të mbyllin profilet e tyre, duke ruajtur një farë shkalle të privatësisë rreth postimeve specifike. Ashtu si tweet-et nga profilet e kyçura, përdoruesit nuk mund të ripostojnë tweet-et e postuara në një circle. Pas këtij prezantimi, përdoruesit kanë një mundësi për të postuar një tweet në feed-in e tyre publike, në Circle e tyre ose në një komunitet ku janë pjesë.

Javën e kaluar, Twitter rinovoi skedën e tij audio për të përfshirë mbi dy milionë podkaste me Spaces të drejtpërdrejta. Ridizajnimi do të prezantojë “Stacione” të personalizuara për tema të ndryshme si sportet, lajmet, filmat dhe muzika që do të ofrojnë si podkaste të regjistruara ashtu edhe sesione audio të drejtpërdrejta.

Burimi: Tech Crunch