WhatsApp së shpejti mund t’ju lejojë të transferoni bisedat tuaja nga Android në iOS

WhatsApp mund të jetë duke punuar në një veçori që ju lejon të transferoni historinë tuaj të bisedave nga Android në iOS, siç raportohet nga WABetaInfo nëpërmjet (Android Central).

Veçoria u zbulua për herë të parë në versionin më të fundit beta të WhatsApp 22.2.74 për iOS dhe duket se vërteton zbulimin e mëparshëm të WABetaInfo në versionin beta 2.21.20.11 për Android. Të dy përditësimet drejtojnë një veçori që mund t’ju lejojë të transferoni bisedat tuaja WhatsApp nga Android në iOS duke përdorur aplikacionin Move to iOS.

WABetaInfo shpërndau gjithashtu disa pamje nga ekrani që tregojnë se si mund të duket funksioni. Duke gjykuar nga imazhet, duket se WhatsApp do të kërkojë leje përpara se të fillojë procesin e transferimit dhe më pas do t’ju udhëzojë të mbani aplikacionin të hapur dhe telefonin tuaj të shkyçur ndërsa transferon bisedat tuaja.

WhatsApp fillimisht filloi t’i lejonte përdoruesit të transferonin historitë e tyre të bisedave nga iOS në telefonat Samsung në shtator, dhe më vonë zgjeroi funksionin për të mbështetur transferimet e bisedave nga iOS në Google Pixels dhe pajisje të tjera Android 12. Lejimi i përdoruesve të transferojnë bisedat e tyre nga Android në iOS do të mbyllte një qark të dukshëm, por mbetet e paqartë se cilat pajisje do të mbështesin funksionin e përfolur, si dhe kur (ose nëse) do të fillojë të dalë.

Burimi: The Verge