YouTube tani do të fshehë numrin e mospëlqimeve publike në video

YouTube ka nxjerrë një përditësim të nevojshëm që do të jetë shumë i dobishëm për krijuesit në të gjithë faqen e internetit. Kompania ka njoftuar se do të ndalojë shfaqjen e numrit të mospëlqimeve në video. Kjo nuk do të thotë që përdoruesit nuk do ta shohin butonin mospëlqim ose nuk do të mund ta përdorin atë, thjesht do të thotë që numri i mospëlqimit nuk do të jetë i dukshëm për vizitorët. Kompania thotë se ky hap do t’i mbronte krijuesit nga ngacmimet e synuara.

YouTube shpesh keqpërdoret nga njerëzit për të marrë hakmarrjen e tyre personale kundër një aktori ose një ndikuesi. Megjithatë, gjërat po ndryshojnë tani në YouTube dhe po ndryshojnë për mirë. Numërimi i mospëlqimit nuk do të jetë më i dukshëm.

“Në fillim të këtij viti, ne eksperimentuam me butonin e mospëlqimit për të parë nëse ndryshimet mund të ndihmojnë ose jo në mbrojtjen më të mirë të krijuesve tanë nga ngacmimet dhe në reduktimin e sulmeve të mospëlqimit – ku njerëzit punojnë për të rritur numrin e mospëlqimeve në videot e një krijuesi. Si pjesë e këtij eksperimenti, shikuesit mund të shihnin dhe të përdornin ende butonin e mospëlqimit. Por për shkak se numërimi nuk ishte i dukshëm për ta, zbuluam se kishin më pak gjasa të synonin butonin e mospëlqimit të një videoje për të rritur numërimin. Shkurtimisht, të dhënat tona të eksperimentit treguan një reduktim të sjelljes sulmuese të mospëlqimit,”-thuhet në blogun e YouTube.

YouTube zbuloi në postimin e tij në blog se shumë krijues të vegjël dhe që përdorin kanalin e tyre për herë të parë ishin në shënjestër të padrejtë. Kompania konfirmoi se ngacmimet në internet ndodhin në një përqindje më të lartë në kanale më të vogla.

“Bazuar në atë që mësuam, ne po i bëjmë numrat e mospëlqimit në YouTube privat, por butoni i mospëlqimit nuk do të largohet. Ky ndryshim do të fillojë gradualisht nga sot”,-thuhet në blog.

Burimi: India Today