11-vjeçari merr rezultatin më të lartë të mundshëm të IQ-së duke mundur Albert Einstein dhe Stephen Hawking

Një nxënës 11-vjeçar ka arritur një IQ më të lartë se dy nga gjenitë më të famshëm në botë.

Miqtë e Jusuf Shahut në Leeds gjithmonë i thonë atij se ai është shumë i zgjuar, por ai donte ta zbulonte vetë duke bërë testin Mensa.

Ai shënoi 162 – koeficienti maksimal i inteligjencës për fëmijët nën 18 vjeç, duke e vendosur atë në një përqindëshin e parë të të gjithë njerëzve.

Thuhet se Stephen Hawking ka shënuar 160 pikë dhe Albert Einstein, i cili ndonëse nuk e mori kurrë zyrtarisht testin, besohet të ketë marrë të njëjtën.

Jusufi e festoi arritjen e tij të veçantë me një vakt në Nando’s me prindërit dhe vëllezërit e tij.

Ai tha: “Gjithmonë kam dashur të di nëse isha në dy përqindëshin e parë të njerëzve që bëjnë testin.

“Ndihet e veçantë të kesh një certifikatë për mua dhe rreth meje.”

Jusuf Shah me vëllezërit e tij, Zaki dhe Khalid, mama Sana dhe babai Irfan (Foto: SWNS)

Studenti i vitit të gjashtë shpreson të studiojë matematikë në Kembrixh ose Oksford dhe tha se i pëlqen të bëjë gjithçka që stimulon trurin e tij.

Kur ai nuk studion matematikë, i pëlqen sudokus dhe zgjidhja e kubeve të Rubikut.

Ai filloi të luante me kubat ikonë në janar dhe iu desh vetëm një muaj para se t’i zgjidhte ato me lehtësi.

Nëna e tij e lumtur Sana tha: “Isha shumë krenare. Ai është personi i parë që ka bërë testin Mensa në familje.

“Në fakt, edhe unë isha pak e shqetësuar. Ai gjithmonë ka shkuar në një sallë plot me fëmijë për të bërë teste.”

“Ne menduam se ai mund të frikësohej nga të rriturit në qendër. Por ai bëri shkëlqyeshëm.

“Unë ende i them atij se, “Babai yt është akoma më i zgjuar se ti”. Ne i marrim të gjitha me zemër të lehtë.”

“Edhe nëse je i talentuar, duhet të jesh punëtori më i madh”.

Vëllai tetë vjeçar i Jusufit, Khalid, gjithashtu shpreson të bëjë testin Mensa kur të jetë më i rritur.

Burimi: Metro News