5 librat që duhet të lexoni nëse doni të transformoni jetën tuaj

Dëshironi të ndiheni më të kënaqur me jetën? Ne zgjodhëm për ju këto 5 libra, që do të ndryshojnë pikëpamjen tuaj.

1. Trembëdhjetë gjëra që njerëzit e fortë mendërisht nuk i bëjnë nga Amy Morin

A luftoni për të kapërcyer dështimet tuaja? Apo jetoni në gjërat që janë jashtë kontrollit tuaj? Kalimi i këtyre pengesave mund të ketë një ndikim të thellë në jetën tuaj të përditshme. Morin tregon se si pacientët e saj me terapi më të suksesshme i kapërcyen këto vështirësi.

2. Si të ndaloni shqetësimin dhe të filloni të jetoni nga Dale Carnegie

Keni menduar ndonjëherë pse nuk mund të ndaloni të shqetësoheni për diçka? Sado që të përpiqeni, a jeni të fiksuar për të njëjtën çështje? Duke përcaktuar burimin e stresit tuaj, ju mund ta kapërceni atë njëherë e përgjithmonë. Carnegie doli me një formulë të përjetshme që ju ndihmon të trajtoni çdo situatë të shqetësimit dhe të menduarit të tepërt.

3. Si do ta matni jetën tuaj? nga Clayton M. Christensen, James Allworth dhe Karen Dillon

A po bëni këmbimet e duhura në jetë? Ndërsa arritjet në karrierë mund të jenë të kënaqshme, neglizhimi i familjes dhe miqve tuaj mund të jetë i dëmshëm në planin afatgjatë – në mënyra që as nuk mund t’i imagjinoni.

4. Gjetja e elementit tuaj nga Ken Robinson

Të gjithë kanë një pasion. Nëse nuk e dini se cili është i juaji, kjo do të thotë që nuk e keni zbuluar ende. Apo ndoshta e keni gjetur, por u hodh poshtë në fillim të jetës. Mësoni se si mund të liroheni nga rregullat strikte të shoqërisë dhe të gjeni thirrjen tuaj në jetë.

5. Inteligjenca Emocionale nga Daniel Goleman

A e dini se nëse pulsi juaj rritet mbi 100 bpm, ju jeni shumë emocional për të menduar në mënyrë racionale? Ju ndoshta i lini ndjenjat të turbullojnë gjykimin tuaj më shpesh sesa ju mendoni. Goleman shpjegon se si mund të shmangni lejimin e emocioneve tuaja t’ju drejtojnë dhe të merrni vendime më të mira në jetë./ProBizz.al/