Kefiri është një pije qumështi e kultivuar, e fermentuar, me origjinë nga rajoni malor që ndan Azinë dhe Evropën. Është i ngjashëm me kosin, por më i hollë, duke e bërë atë më të përshtatshëm për t’u pirë. Megjithatë, mund të trashet edhe për të formuar kos kefir.
Kefiri është një burim i mirë i kalciumit dhe ka shumë përfitime për organizmin.
1. Është e pasur me lëndë ushqyese
Ushqimet e qumështit, duke përfshirë kefirin, janë burime të mira të proteinave, yndyrave dhe karbohidrateve. Ato gjithashtu kontribuojnë me vitamina të vlefshme A, D dhe K, vitamina B dhe minerale duke përfshirë kalciumin.
2. Një burim i baktereve të dobishme dhe bioaktive
Kefiri ka një përbërje të larmishme të baktereve më shumë se kosi. Këto mikrobe kanë përfitime të shumta për shëndetin tonë, nga përmirësimi i tretjes deri te ulja e niveleve të kolesterolit.
3. Mund të mbrojë kundër infeksionit bakterial
Disa nga bakteret që gjenden në kefir besohet se mbrojnë kundër infeksioneve.
4. Mund të ulë presionin e gjakut
Studimet tregojnë se konsumimi i rregullt i kefirit mund të jetë i dobishëm për ata me presion të lartë të gjakut.
5. Mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës
Kefiri mund të ketë përfitime të tjera për shëndetin e zemrës.
6. Mund të përmirësojë tretjen
Konsumimi i rregullt i kefirit ndihmon tretjen.
7. Mund të jetë i përshtatshëm për ata me intolerancë ndaj laktozës
Ka disa prova që sugjerojnë se kefiri është i përshtatshëm për ata me intolerancë ndaj laktozës.
8. Mund të promovojë shëndetin e kockave
Kefiri tradicional i bërë nga qumështi i lopës me yndyrë të plotë është një burim i mirë i kalciumit dhe vitaminës K2, lëndë ushqyese që janë të rëndësishme për shëndetin e kockave. Ndërsa plakemi, kockat tona dobësohen, gjë që mund të rrisë rrezikun e osteoporozës dhe frakturave, veçanërisht te gratë pas menopauzës. Kefiri, së bashku me produktet e tjera të qumështit, mund të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit dhe densitetit të kockave.
9. Mund të zvogëlojë inflamacionin
Efektet anti-inflamatore të probiotikëve janë raportuar gjerësisht në studime, megjithëse kjo është një fushë kërkimore në zhvillim.
10. Ndikim në sistemin imunitar
Konsumimi i kefirit rrit imunitetin e zorrëve dhe mund të lehtësojë lidhur me alergjitë dhe astmën.
Marka Eker Kefir më famë botërore është futur në tregun shqiptar nga Global Distribution.
Produkt i njohur për shumë vlera ushqyese dhe me shije nga më të ndryshmet Eker Kefir e përshtatshme për të gjitha grupmoshat.
Ka shumë arsye për të shtuar kefir në dietën tuaj! Kështu që ju rekomandojmë të zgjidhni Eker Kefir për një organizëm sa më të mirë.