Aksionet e Twitter rriten me më shumë se 20% pasi Elon Musk bleu 9% të aksioneve në kompaninë e mediave sociale

CEO i Tesla-s, Elon Musk bleu një aksion gjigant në Twitter që e bën atë aksionerin më të madh të jashtëm në aksionet e mediave sociale, jo shumë kohë pasi kritikoi kompaninë për dështimin në mbështetjen e parimeve të fjalës së lirë.

Musk zotëron 73,486,938 aksione të Twitter, që përfaqëson një aksion pasiv prej 9.2% në kompani, sipas dosjes 13G të Komisionit të Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të publikuar të hënën. Aksioni është me vlerë 2.89 miliardë dollarë, bazuar në çmimin e mbylljes së Twitter të premten.

Blerja e Musk vjen më pak se dy javë pasi Musk kritikoi kompaninë, duke anketuar njerëzit në Twitter nëse Twitter i përmbahet parimeve të fjalës së lirë. “Duke pasur parasysh se Twitter shërben si sheshi publik de facto i qytetit, mosrespektimi i parimeve të fjalës së lirë minon rrënjësisht demokracinë”, shkroi Musk në Twitter. “Çfarë duhet bërë?

Në fund të muajit të kaluar, Musk tha gjithashtu se po konsideronte ndërtimin e një platforme të re të mediave sociale.

Ndërsa klasifikohet si një aksion pasiv, investitorët po ofronin aksione më të larta me mundësinë që kjo të çonte në diçka më shumë. Aksionet e Twitter u rritën me më shumë se 20% në paramarket.

Burimi: CNBC