Apple ndalon prodhimin e iPod Touch pas 20 vitesh

Apple ka njoftuar se do të ndërpresë prodhimin e iPod Touch, modeli i fundit i mbetur në linjën e saj të music players portativë. Në një postim lajmesh të martën, kompania thotë se do të shesë Touch-in aktual “derisa furnizimet të mbarojnë”.

Ndërsa Apple mund të përfundojë me prodhimin e music players, kompania thotë se “shpirti i iPod jeton” në të gjitha pajisjet e saj që luajnë muzikë, si iPhone, iPad dhe HomePod Mini.

Zhdukja e iPod Touch shënon fundin e një epoke. Siç vëren Apple, ajo prezantoi iPod-in e parë “më shumë se 20 vjet më parë”. Modeli origjinal i pajisur me FireWire veproi si thjesht një luajtës muzikor portativ dhe Apple prodhoi modele që ishin pothuajse ekskluzivisht për të dëgjuar audio deri në vitin 2017, kur ndërpreu iPod Nano dhe Shuffle. Ndërsa iPod Touch është përqafuar nga disa entuziastë të iPod-it si riprodhuesi i ri i muzikës klasike, ai gjeti gjithashtu një ndjekës për ata që dëshironin një përvojë si iPhone, por nuk kishin nevojë për një telefon.

Burimi: The Verge