Bitcoin bie nën 30,000 dollarë, raporti i nxehtë i inflacionit bën që investitorët të shmangin asetet e rrezikshme

Çmimi i bitcoin ra nën 30,000 dollarë të mërkurën për herë të dytë këtë javë, pasi të dhënat e reja treguan se inflacioni është ende pranë niveleve më të larta të 40 viteve.

Bitcoin ka ndryshuar pak në 31,293,05 dollarë, sipas Coin Metrics, por më herët gjatë ditës ai ra deri në 29,026,66 dollarë, pika e tij më e dobët që nga dhjetori 2020. Etheri fillimisht ra 8% përpara humbjeve të para. Ai ishte më pak se 1% poshtë në 2,331,69 dollarë.

Kriptomonedhat ranë me kontratat e së ardhmes pasi Byroja e Statistikave të Punës raportoi se çmimet e konsumit për muajin prill u rritën me 8.3%, që ishte pak më e lartë se sa pritej nga ekonomistët e anketuar nga Dow Jones.

Kjo i trembi investitorët, duke i çuar ata të dilnin nga asetet e rrezikut, përfshirë kripto-n. Kriptomonedhat mbeten shumë të lidhura me S&P 500 dhe, së fundmi, Nasdaq Composite. Të dy indekset e aksioneve ishin më të ulëta të mërkurën.

Burimi: CNBC

Kjo është hera e dytë këtë javë që bitcoin bie në intervalin prej 29,000 dollarësh. Analistët e kanë quajtur 30,000 dollarë një nivel kyç për kriptomonedhën më të madhe sipas kapitalit të tregut dhe thanë se mund të bjerë edhe më tej nëse nuk mund të mbahet atje.

Këtë herë javën e kaluar bitcoin preku një nivel të lartë të fundit prej 40,000 dollarësh, por u kthye shpejt të nesërmen dhe që nga ajo kohë ka arritur vazhdimisht ulje të reja.

Burimi: CNBC