Barack Obama dhe Bruce Springsteen do të botojnë koleksionin e bisedave private në Renegades

Një përrallë e dy miqve që nuk ka gjasa, tani po ndërthuret në një libër të ri.

Modeluar pas podkastit me të njëjtin emër, RENEGADES: Lindur në SHBA do të tregojë një koleksion të bisedave private dhe të sinqerta midis ish-Presidentit Barack Obama dhe ikonës së muzikës Bruce Springsteen.

Përveç diskutimeve që tashmë kanë tërhequr vëmendjen e një publiku ndërkombëtar, libri plotësisht i ilustruar do të përfshijë gjithashtu fotografi të rralla dhe ekskluzive nga koleksionet personale të autorëve dhe materiali arkivor i paparë ndonjëherë, përfshirë tekstet e shkruara me dorë të Springsteen dhe fjalimet e shënuara të Obamës .

Gjatë disa ditëve në vitin 2020, presidenti i 44-të dhe 20 herë fituesi i Grammy ndanë histori me njëri-tjetrin për jetën e tyre.

Ata diskutuan për martesën dhe atësinë, racën dhe burrërinë, secilin nga heronjtë e tyre më frymëzues amerikanë dhe, natyrisht, muzikën.

“Kishte biseda serioze në lidhje me fatin e vendit, fatin e qytetarëve të tij dhe forcat shkatërruese, të shëmtuara, të korruptuara në lojë që dëshironin t’i hiqnin të gjitha”, shpjegon Springsteen në hyrjen e tij. “Kjo është një kohë vigjilence ku ‘kush ne jemi’ është duke u testuar seriozisht. Bisedat e vështira rreth asaj se kush jemi dhe kush duam të bëhemi mund të shërbejnë ndoshta si një hartë e vogël udhëzuese për disa nga bashkëqytetarët tanë.”

Produkti përfundimtar do të ofrojë “një portret tërheqës dhe të ilustruar bukur të dy të huajve – një i zi dhe një i bardhë – të cilët kanë ndihmuar në dhënien e formës së historisë amerikane”, tha Penguin Random House në një deklaratë duke njoftuar lajmin të enjten.

Shkruan Obama në faqet fillestare të librit: “Gjatë viteve, ajo që kemi gjetur është se kemi një ndjeshmëri të përbashkët. Për punën, për familjen dhe për Amerikën. Në mënyrat tona, Bruce dhe unë kemi qenë në udhëtime paralele duke u përpjekur të kuptojmë këtë vend që na ka dhënë të dyve aq shumë. Duke u përpjekur të kronikojmë historitë e njerëzve të tij. Duke kërkuar një mënyrë për të lidhur kërkimet tona individuale për kuptimin dhe të vërtetën dhe komunitetin me historinë më të madhe të Amerikës.”

“Bisedat që Bruce dhe unë patëm në vitin 2020 ndihen po aq urgjente sot sa ato në atë kohë,” vazhdon ai. “Ato përfaqësojnë përpjekjen tonë të vazhdueshme për të kuptuar sesi ndodhi këtu dhe si mund të tregojmë një histori më unifikuese që fillon të mbyllë hendekun midis idealeve të Amerikës dhe realitetit të saj.”

RENEGADES: Lindur në SHBA do të dalë më 26 tetor.

Burimi: People