Bitcoin bie nën 21,000 dollarë për një kohë të shkurtër ndërsa shitja e kriptove vazhdon

Bitcoin ra nën 21,000 dollarë të martën në Azi përpara se të rikthehej pak, duke vazhduar rënien e tij pasi investitorët shitën asetin e rrezikut.

Kriptomonedha më e madhe në botë ra me rreth 10% në 24 orët e fundit, ndërsa ethereum ra me më shumë se 6% gjatë të njëjtës periudhë, sipas të dhënave të Coinbase.

Bitcoin u tregtua për herë të fundit me 22,594.50 dollarë në orën 2.53 të mëngjesit të sotëm.

Gjithçka është në zjarr tani, qofshin aksionet, qofshin asetet e kriptove apo ndonjë gjë tjetër”, tha Nirmal Ranga, kreu i tregtisë dhe analizës teknike në shkëmbimin e kriptove ZebPay.

Ajo që po shihni në treg është… frika, pasiguria dhe dyshimi. Teknikisht, tregjet duken të mbishitura dhe duhet të ketë një farë niveli që ne do ta arrijmë në bitcoin në të ardhmen,” tha ai për “Street Signs Asia” të CNBC.

Asetet e kriptove u goditën të hënën pasi platformat tregtare si Celsius dhe Binance ndaluan tërheqjet dhe disa kompani shkurtuan vendet e punës.

Celsius tha se tërheqjet, shkëmbimet dhe transferimet midis llogarive do të ndaleshin për shkak të “kushteve ekstreme të tregut” dhe se masa kishte për qëllim “stabilizimin e likuiditetit dhe operacioneve”.

Ne po e marrim këtë veprim sot për ta vendosur Celsius në një pozicion më të mirë për të respektuar, me kalimin e kohës, detyrimet e tij të tërheqjes”, tha kompania në një memo.

Ndërkohë, Binance, shkëmbimi më i madh i kriptove në botë, ndaloi tërheqjet e bitcoin për më shumë se tre orë “për shkak të një transaksioni të mbërthyer që shkaktoi një ngecje”.

Kapitalizimi i tregut për kriptovalutat ra nën 1 trilion dollarë të hënën për herë të parë që nga shkurti 2021, treguan të dhënat nga CoinMarketCap. Rreth 200 miliardë dollarë janë fshirë nga tregu ditët e fundit.

Shitja e kriptove vjen pasi investitorët i shmangën gjerësisht asetet e rrezikshme në një sfond frike mbi një recesion të mundshëm global, ndërsa bankat qendrore të mëdha në mbarë botën rritin normat e interesit për të zbutur inflacionin.

Politikëbërësit në Rezervën Federale të SHBA-së tani po mendojnë idenë e një rritjeje të normës me 75 pikë bazë më vonë këtë javë, sipas Steve Liesman të CNBC. Kjo është më e madhe se rritja me 50 pikë bazë që shumë tregtarë kishin pritur. Wall Street Journal raportoi fillimisht historinë.

Normat në rritje priren t’i bëjnë të ardhurat e ardhshme për asetet e rritjes të duken më pak tërheqëse.

Bitcoin ka rënë gati 70% nga niveli i tij më i lartë i të gjitha kohërave në nëntor 2021.

Burimi: CNBC