Bitcoin bie nën 34,000 dollarë gjatë fundjavës, duke zgjatur humbjet e së premtes

Bitcoin vazhdoi të bjerë pasi një shitje më e gjerë e aksioneve në SHBA javën e kaluar e çoi tregun e kriptomonedhave në një furi dhe bëri që bitcoin të binte me rreth 10%.

Bitcoin, monedha digjitale më e madhe në botë për nga vlera e tregut, ishte më e ulët me rreth 3% në 33,438,03 dollarë të dielën vonë, sipas të dhënave nga Coin Metrics. Këtë vit, Bitcoin ka qenë duke u tregtuar në një gamë të ngushtë, ndërsa përpiqet të rikuperojë maksimumin e tij në fund të vitit 2021.

Kriptomonedha tani është ulur 50% nga çmimi i saj maksimal prej 67,802,30 dollarë në nëntor 2021.

Rënia vjen pasi Dow Jones Industrial Average humbi më shumë se 1000 pikë të enjten dhe Nasdaq ra me 5%. Këto humbje shënuan rëniet më të këqija njëditore që nga viti 2020. Dow dhe Nasdaq ranë sërish të premten.

Ndërkohë, Rezerva Federale të mërkurën rriti me gjysmë pikë përqindje normën bazë të interesit, teksa i përgjigjet presioneve inflacioniste.

Tregu i aksioneve u rrit pasi kryetari i Fed-it, Jerome Powell tha se një rritje më e madhe e normës prej 75 pikë bazë nuk po konsiderohet. Por deri të enjten, investitorët kishin fshirë fitimet e rritjes së Fed.

Kapaciteti global i tregut të kriptomonedhave ishte në 1.68 trilion dollarë të dielën, sipas të dhënave nga CoinGecko.com, dhe vëllimi i tregtimit të kriptomonedhave ditën e fundit ishte 119 miliardë dollarë.

Burimi: CNBC