Bitcoin bie nën nivelin e 27,000 dollarëve ndërsa vazhdon shitja e kriptove

Bitcoin ra nën nivelin e 27,000 dollarëve ndërsa vazhdon një shitje e fundit në hapësirën e kriptomonedhave.

Sipas të dhënave nga Coin Metrics, çmimi i bitcoin u ul për herë të fundit me 8,76% në 26,848,20 dollarë që nga ora 1:47 e mëngjesit të së enjtes, sipas të dhënave nga Coin Metrics. Ether ra më shumë se 13% në 1,832,33 dollarë.

Kriptomonedhat ranë pasi Byroja e Statistikave të Punës raportoi se çmimet e konsumit për muajin prill u rritën me 8.3%, që ishte pak më e lartë se sa pritej nga ekonomistët e anketuar nga Dow Jones.

Kjo i trembi investitorët, duke i çuar ata të dilnin nga asetet e rrezikut, përfshirë kripto-n. Kriptomonedhat mbeten shumë të lidhura me S&P 500 dhe, së fundmi, Nasdaq Composite.

Burimi: CNBC

“Tregu i kriptove ka qenë nën presion për disa kohë tani,” tha Michael Rinko, bashkëpunëtor i sipërmarrjes në AscendEx. “Fed vazhdon të ecë, kështu që aksionet vazhdojnë të bien dhe kripto-ja ka rënë së bashku me të. Në përgjithësi kjo ka krijuar shumë frikë në treg.”

Kjo është hera e dytë këtë javë që bitcoin bie në intervalin prej 29,000 dollarësh. Analistët e kanë quajtur 30,000 dollarë një nivel kyç për kriptomonedhën më të madhe sipas kapitalit të tregut dhe thanë se mund të bjerë edhe më tej nëse nuk mund të mbahet atje.

Burimi: CNBC