Google më në fund prezanton Pixel Watch

Pas disa javësh thashethemesh dhe fotosh të zbuluara, Google më në fund konfirmoi se Pixel Watch është real. Njoftimi i sotëm është më shumë një ngacmim sesa një zbulim i plotë, megjithatë, ora do të vijë më vonë këtë vjeshtë së bashku me Pixel 7.

Duke pasur parasysh se Pixel Watch është sekreti më i keq i mbajtur për veshjen e vitit 2022, nuk kishte asgjë shumë befasuese për sa i përket dizajnit. Siç dyshohet, Pixel Watch ka një dizajn rrethor. Është bërë prej çeliku inox të ricikluar dhe ka shirita të këmbyeshëm. Do të funksionojë gjithashtu në një Wear OS 3 “të përmirësuar” që përmban një “UI të rifreskuar” me navigim më të mirë dhe njoftime inteligjente. Do të keni gjithashtu mundësinë të zgjidhni një version celular të pajisjes për lidhje të pavarur.

Pixel Watch është ora e parë inteligjente e Google. Imazhi: Google

Sa i përket software-it, Google thotë se Pixel Watch do të ketë aplikacionet vendase të Google që do të prisnit, si dhe një integrim të ri me shkëlqim Fitbit. Kjo përfshin elementet kryesore si Google Maps dhe Assistant, por edhe aplikacione si Google Wallet dhe Google Home që janë të reja për Wear OS. Një veçori tjetër që vjen në Wear OS është Emergency SOS. Ne e kemi parë këtë veçori në orët e tjera inteligjente, dhe thelbi është se ju mund ta përdorni orën tuaj për të kontaktuar një mik të besuar ose një anëtar të familjes, si dhe për të telefonuar shërbimet e urgjencës. Sa i përket integrimit të Fitbit, do të keni mundësi të shikoni informacion për rrahjet e zemrës, gjurmimin e gjumit dhe Minutat e Zonës Aktive.

Google Home është një veçori e re për Wear OS 3. Imazhi: Google

Integrimi i Fitbit është bashkëpunimi më domethënës midis dy kompanive që kemi parë që kur Google bleu Fitbit për 2.1 miliardë dollarë. (Teknikisht, shtimi i Google Assistant në Fitbit Versa 3 dhe Sense ishte i pari.) Sipas Rick Osterloh, zëvendëspresident i lartë i pajisjeve dhe shërbimeve të Google, ky integrim Fitbit do të shkojë përtej personalizimit të faqeve të orës dhe do të “përfshihet” në përvojën e Pixel Watch. Përdoruesit do të jenë në gjendje të sinkronizojnë të dhënat e tyre me një llogari Fitbit, që do të thotë se ata do të jenë në gjendje t’i shikojnë brenda aplikacionit Fitbit dhe në web. Ora do të përdorë të gjitha algoritmet më të fundit të Fitbit për shëndetin dhe fitnesin.

Sa i përket privatësisë së të dhënave, Osterloh tha në një konferencë se të dhënat e Fitbit dhe Google do të qëndrojnë private dhe të ndara për shkak të premtimeve që u janë bërë rregullatorëve gjatë blerjes së Fitbit, që do të thotë se çdo e dhënë shëndetësore e mbledhur në Pixel Watch do të mbetet nën kompetencën e Fitbit, të ndara nga Google. Osterloh shtoi gjithashtu se ndërsa ekipi Fitbit ishte thellësisht i përfshirë me Pixel Watch, Fitbit ka ende plane për orën e vet Wear OS dhe do të vazhdojë të prodhojë produktet e veta.

Dhe kjo është për sa i përket detajeve konkrete që kemi tani. Për sa i përket kostos së tij, Google thotë se do të jetë një “produkt me çmim premium”. Një pengesë tjetër e mundshme është se Pixel Watch do të kërkojë një telefon me Android 8.0 ose version më të ri dhe do t’ju duhet një llogari Google. Pra, ashtu si Samsung Galaxy Watch 4, Pixel Watch nuk do të jetë në përputhje me iPhone, siç ishin orët e mëparshme Wear OS. Kompania ishte e paqartë në lidhje me specifikat e orës, duke përfshirë çfarë çipi do të funksionojë ose nëse do të jetë në madhësi ose ngjyra të ndryshme, etj. Këto detaje, thotë kompania, do të ndahen në muajt e ardhshëm.

Pra, ndërsa ka shumë gjëra që ne ende nuk i dimë, gjëja më e dukshme është përpjekja e Google për të shtyrë ekosistemin e saj Pixel – në të njëjtën mënyrë që Apple përdor Apple Watch. Shtimi i aplikacioneve si Google Home dhe integrimi Fitbit e bën Pixel Watch një opsion tërheqës për përdoruesit afatgjatë të Fitbit dhe këdo që ka investuar në ofertat e shtëpisë inteligjente të Google. Natyrisht, shumë nga kjo do të varet nga mënyra se si funksionon Pixel Watch në jetën reale, specifikat e tij dhe nëse i jep të gjitha reklamat. Do të duhet të presim që ora të nisë më vonë këtë vjeshtë për të bërë ndonjë gjykim. Por, të paktën në letër, Google duket se ka një plan loje në vend – që është më shumë se sa mund të themi për përpjekjen e tij të fundit për të bërë një orë inteligjente.

Burimi: The Verge