Bitcoin me vlerë gati 1 miliard dollarë transferohen midis kuletave anonime. Ndikimi në treg

Një transaksion i madh prej mbi 15,078 token Bitcoin është identifikuar se ka ndodhur midis dy kuletave anonime. Shuma e Bitcoin që kjo llogari balenë transferoi në një tjetër është 993,191,088 dollarë. Kuleta të tilla balenash që mbajnë copa të mëdha të kriptove janë të afta të ndikojnë të vetme në lëvizjen e tregut. Shqetësimet rreth rënies së vlerave të Bitcoin, janë shfaqur në internet.

Ky transaksion u transmetua për herë të parë në rrjetin Bitcoin më 15 nëntor 2021. Në kohën e këtij transaksioni, u dërguan 15,078,20768150 BTC (tokens Bitcoin) me një vlerë prej 991,820,563,67 dollarë. Vlera aktuale e këtij transaksioni tani është 912,564,189,99 dollarë,” tha Blockchain.com.

Meqenëse pronat nuk u dërguan në një platformë shkëmbimi, duket se mbajtësi i portofolit të balenës nuk ka ndërmend të shesë asetet që tani.

Në një raport, Benzinga tha se kjo mund të jetë thjesht një lëvizje sigurie nga portofoli i balenës. Raporti më tej vuri në dukje se duhen rreth 15 milionë dollarë deri në 30 milionë dollarë presioni i shitjes për të ulur çmimin e Bitcoin dy për qind në çdo shkëmbim të caktuar.

Për momentin, detajet rreth pronarëve të këtyre kuletave mbeten të panjohura.

Sipas një raporti nga Glassnode, ka 522,952 kuleta Bitcoin që mbajnë vlera mbi 100,000 dollarë dhe mund të ndikojnë në lëvizjen e tregut.

Bitcoin nuk është vetëm kriptomonedha më e vjetër në botë, por është edhe më e madhja për nga vlerësimi i tregut. Monedha e kriptos aktualisht tregtohet me 68,096 dollarë për token.

Burimi: Gadgets 360