BMW dhe Audi pezullojnë dërgesat në Kinë për shkak të luftës në Ukrainë

BMW dhe marka premium Audi e Volkswagen kanë pezulluar dërgesat e makinave me hekurudhë nga Gjermania në Kinë pas luftës në Ukrainë, thanë prodhuesit gjermanë të makinave të martën.

Ndërsa të dy prodhuesit e makinave prodhojnë shumicën e automjeteve të tyre në Kinë, tregu më i madh i makinave në botë, një pjesë e caktuar importohet nga Evropa me hekurudhë ose anije.

Vitin e kaluar, BMW u dorëzoi klientëve kinezë 846,237 automjete BMW dhe MINI, ndërsa për Audi ishte 701,289.

BMW ka ndaluar të gjithë transportin e trenave përmes Rusisë menjëherë pas fillimit të luftës. Eksportet në Kinë trajtohen në mënyrë rutinore me anije”, tha një zëdhënës i BMW, duke konfirmuar një raport të mëparshëm të Nikkei.

Audi gjithashtu pezulloi në mënyrë proaktive transportet hekurudhore për në dhe nga Kina përmes Rusisë me Hekurudhën Trans-Siberiane menjëherë pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia, tha një zëdhënës i Volkswagen-it mëmë.

Aktualisht jemi duke shqyrtuar nëse transportet hekurudhore përmes rrugës jugore do të jenë gjithashtu të mundura në të ardhmen e afërt,” shtoi zëdhënësi.

Në mars, Audi tha se po rregullonte operacionet e saj prodhuese në fabrikën e saj hungareze, e cila përbën një pjesë të eksporteve të vendit, për shkak të luftës në Ukrainë.

Burimi: CNBC