CEO i Pfizer: Jeta normale do të kthehet brenda një viti. Mund të kemi nevojë për doza vjetore Covid

Do të ketë një rikthim në jetën normale brenda një viti, tha CEO i Pfizer, Albert Bourla të dielën, duke shtuar se ka të ngjarë që vaksinimet vjetore të Covid të jenë të nevojshme.

Brenda një viti unë mendoj se ne do të jemi në gjendje t’i kthehemi jetës normale,” tha Bourla në një intervistë në “This Week” të ABC.

Kthimi në jetën normale do të ketë paralajmërime, ai tha: “Unë nuk mendoj se kjo do të thotë që variantet nuk do të vazhdojnë të vijnë, dhe nuk mendoj se kjo do të thotë që ne duhet të jemi në gjendje të jetojmë jetën tonë pa pasur vaksinime. Por kjo, përsëri, mbetet për t’u parë.”

Parashikimi i Bourla-s se kur do të rifillojë jeta normale është në përputhje me atë të CEO të Moderna-s, Stephane Bancel. “Nga sot, brenda një viti, unë supozoj,” tha Bancel për gazetën zvicerane Neue Zuercher Zeitung, sipas Reuters të enjten, kur u pyet për vlerësimin e tij për një kthim në jetën normale.

Për ta bërë këtë të ndodhë, Bourla i Pfizer sugjeroi që ka të ngjarë që do të nevojiten doza vjetore të vaksinës kundër koronavirusit.

Skenari më i mundshëm për mua është që, sepse virusi është përhapur në të gjithë botën, që ai do të vazhdojë të nxjerrë variante të reja,” tha Bourla. “Gjithashtu ne do të kemi vaksina që ato do të zgjasin të paktën një vit, dhe unë mendoj se skenari më i mundshëm është vaksinimi vjetor, por ne nuk e dimë me të vërtetë, duhet të presim dhe të shohim të dhënat.”

Të premten, kreu i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve Dr. Rochelle Walensky autorizoi shpërndarjen e dozave përforcuese të Pfizer dhe BioNTech Covid-19 për ata në mjedise me rrezik të lartë profesional dhe institucional, një veprim që anuloi një panel këshillues. Walensky miratoi shpërndarjen e të shtënave përforcuese tek amerikanët më të vjetër dhe të rriturit me sëmundje themelore të paktën gjashtë muaj pas serisë së tyre të parë të injeksioneve, në përputhje me panelin këshillues.

Burimi: CNBC